Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Varning för bedrägerimail! Vi har uppmärksammat ett större flöde utav bedrägerimail som cirkulerar. Var uppmärksam innan du trycker på länkar och bifogade filer.

Lärare fritidshem

Här listar vi olika utbildningar till lärare i fritidshem som erbjuds av lärosäten nära Stockholm. Du kan även läsa om behörighet till högskolestudier och vart du ska vända dig om du saknar behörighet.

Är du nyfiken på att utbilda dig till lärare i fritidshem? Här har vi samlat information om utbildningar vid lärosäten nära Stockholm. För att läsa på högskola behöver du se behörighetskraven för varje utbildning. Läs mer om behörighet för högskolestudier och studieledighet längre ner på sidan.

Utbildningar

Grundlärarutbildning med interkulturell profil med inriktning mot fritidshem, erfarenhetsbaserad, Södertörns högskola

Har du arbetat på fritidshem i minst tre år och saknar behörighet som grundlärare mot fritidshem? Med denna utbildning, som delvis ges på distans, får du en lärarlegitimation och blir mycket eftertraktad på arbetsmarknaden. En dag i veckan har du undervisning på högskolan, vilket innebär att du kan kombinera studier med arbete på deltid. Som utbildad lärare på fritidshem blir du också behörig att undervisa i ett praktiskt eller estetiskt ämne. Programmet relaterar till dina och dina kurskamraters yrkeserfarenheter och genom interkulturell profil får du en viktig kunskap som efterfrågas i dagens skola.

Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem, Stockholms universitet

Stockholms universitet erbjuder Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i fritidshem. Du får undervisa i ämnena bild, musik och idrott.

Behörighet och studieledighet

För att studera på universitet eller högskola måste du vara behörig för högskolestudier. Du kan läsa mer om om behörighet för högskolestudier på antagning.nu

Om du saknar behörighet kan du läsa kurser på Komvux som ger behörighet. Vänd dig till Komvux i den kommun där du är folkbokförd för mer information.

För att komma i kontakt med Komvux i Nacka kan du boka en tid för vägledning om studier.

För dig som har utländska betyg

För dig som har utländska betyg, läs mer om bedömning av utländsk utbildning här.

Studieledighet

Studieledighetslagen ger dig rätt till tjänstledigt för att studera om du varit anställd hos arbetsgivaren i minst sex månader alternativt 12 månader under de senaste två åren. Läs mer om studieledighet på Nacka kommuns sida informationssida om studieledighet för dig som är medarbetare.

Sidan uppdaterades: