Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Språkutveckling på fritidshemmet

I samarbete med Värmdö kommun och Södertörns högskola erbjuder vi dig som är tillsvidareanställd barnskötare, elevassistent eller liknade på våra fritidshem möjligheten att läsa en kurs på 7,5 högskolepoäng hösten 2024.

Kursen Språkutveckling på fritidshemmet ingår i Grundlärarprogrammet med interkulturell profil, med inriktning fritidshem på Södertörns högskola. Kursen riktar sig till dig som vill kompetensutveckla dig och prova på hur det är att studera på högskola.

Om kursen

Kursen introducerar ett av fritidspedagogikens centrala kunskapsområden, det informella och situationsbaserade lärandet där barns kommunikation och språkutveckling står i fokus. Det sker bland annat genom teoretiska, didaktiska och estetiska perspektiv. Kursen blandar teori och praktik för en större förståelse av barns språkutveckling. Du får som student möta både teorier om språkutveckling, bibliotekskunskap, olika genrer av text, bild och digitala medier. Mer information om kursinnehåll hittar du på kursens kursplan Språkutveckling på fritidshemmet 7,5 hp.

Kursupplägg

Kursen läses på kvartfart (25%) och innehåller sex obligatoriska träffar där fyra träffar är planerade att hållas i lokaler på Södertörn högskola i Flemingsberg och två träffar kommer att hållas i lokaler i centrala Nacka. Träffarna sker på betald arbetstid. Utöver seminarierna tillkommer litteraturläsning och uppgifter som du gör på din fritid.

Preliminär tidplan

Mars Besked lämnas till dig som sökt kursen.
Oktober Kursstart.
Mars 2025 Kursen avslutas.

Anmälan

Anmäl dig till kursen via denna anmälningslänk.

Litteratur

Nackas kommunala skolor bekostar litteraturen som du får låna och som sedan behålles på skolan.

Tillgodoräknande av högskolepoäng

Detta är en uppdragsutbildning, vilket innebär att när du har genomfört kursen kommer du att få ett intyg på avklarad kurs. Alla i målgruppen välkomnas att läsa kursen. Om du sedan väljer att söka vidare till Grundlärarprogrammet med interkulturell profil, med inriktning fritidshemvid Södertörns högskola behöver du uppfylla behörighetskraven som krävs för att komma in på programmet och då har du möjlighet att tillgodoräkna dig högskolepoängen i denna kurs. Vi har länkat till programmet längre ner på denna sida.

Frågor?

Har du frågor om kursen kontakta projektledare för Nackas kommunala skolor:

Elisabeth Lindberg e-post: elisabeth.lindberg@nacka.se eller Marta Espinoza e-post: marta.espinoza@nacka.se

Nyfiken på grundlärarprogrammet inriktning fritidshem på Södertörns högskola?

Programmet för dig som arbetat minst tre år på fritidshem:
Grundlärarutbildning med interkulturell profil med inriktning mot fritidshem, erfarenhetsbaserad.

Sidan uppdaterades: