Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Dricksvattenkvalitet i Nacka

I Sverige är det en självklarhet att vi ska kunna dricka vattnet direkt ur kranen utan att bli sjuka. Vattnet ska inte heller vara grumligt, färgat eller lukta illa. På den här sidan berättar vi om vårt arbete med att kontrollera Nackas dricksvatten.

Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. I Sverige ska vattnet uppfylla de kvalitetskrav som ställs av Livsmedelsverket. Den som producerar eller tillhandahåller dricksvatten ska kontrollera att det uppfyller dessa krav.

Nacka vatten och avfall levererar enbart kallvatten. Varmvattnet i din bostad värmer du själv upp.

Provtagning av dricksvatten

Nacka vatten och avfall ansvarar för dricksvattnets kvalitet i Nacka. Fler än 100 vattenprover tas årligen på olika platser i kommunen för att kontrollera att dricksvattnet du använder har en god kvalitet.

Årlig sammanställning av analysresultat i Nacka

Varje år publicerar vi en sammanställning av analysresultat från vattenprover i Nacka. I sammanställningen presenteras ett urval av de analyser som utförts på dricksvattnet under det senaste året.

Läs och ladda ner årlig sammanställning av analysresultat (PDF-dokument, 198 kB)

På vattenverket

Allt dricksvatten som levereras i Nacka kommun köps in från Stockholm Vatten och Avfall. De tar regelbundet ett stort antal prover för att bevaka att vattnet lever upp till Livsmedelsverkets krav innan det lämnar vattenverket och transporteras vidare ut i ledningsnätet.

Vattnet som levereras från vattenverken är av mycket god kvalitet. Det sker ingen ytterligare behandling av det vatten som levereras från Stockholm Vatten och avfall till Nacka. På Stockholm vatten och avfalls webbplats hittar du mer information om analysresultat från Norsborg och Lovöns vattenverk:

Kontroll och kvalitet | Stockholm Vatten och Avfall

Har du frågor eller synpunkter om dricksvattenkvaliteten?

Har du frågor eller synpunkter som rör dricksvattenkvaltieten så är du välkommen att kontakta oss via telefon 08–718 90 00 eller e-post kundservice@nvoa.se.

Sidan uppdaterades: