Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Kvalitetsdagar

Kvalitetsdagen 2020

På Kvalitetsdagen 2020 lyssnade vi till Lucy Crehans föreläsning. Här kan du under en begränsad tid ta del av hennes föreläsning.

Kvalitetsdagen som skulle ha arrangerats i mars 2020 fick skjutas upp till hösten. Eftersom den rådande pandemin sätter käppar i hjulet för fysiska möten bytte Kvalitetsdagen skepnad och blev istället ett digitalt event med många deltagare.

Föreläsning med Lucy Crehan

  • Vad skapar utbildning i världsklass?
  • Varför är det alltid samma länder som rankas högt i internationella kunskapsmätningar och vad betyder det för svensk skola?

Lucy Crehan är en brittisk lärare som i sin forskning valt att gå bortom statistikoch grafer och som lärare traskat rakt in i klassrummen, hemmen och kulturen iFinland, Japan, Singapore, Shanghai och Kanada. Under 2018 besökte hon även några svenska skolor. I sin föreläsning berättade hon om sin forskning och sina erfarenheter från observationer i skolor i Finland, Japan, Singapore, Shanghai och Kanada. Lucy Crehan arbetar nu som oberoende konsult och författare. 2019 gav hon ut den hyllade boken Cleverlands.

Ta del av föreläsningen i efterhand

Via blocken nedan kan du ta del av de bilder som Lucy Crehan visade. Av upphovsrättsliga skäl var föreläsningen endast tillgänglig till och med den 15 december 2020.

Sidan uppdaterades: