Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackas kommunala skolor

Välkommen till Nackas kommunala skolor och förskolor!

Nackas kommunala skolor och förskolor utbildar barn och elever hela vägen från förskola och grundskola till gymnasium. Vår målsättning är att ta fram den maximala potentialen hos varje elev och vi når goda resultat tack vare våra fantastiska medarbetare. Tydlig ledning, engagerade medarbetare, lärande nätverk och en gemensam kultur är viktiga delar i vår organisation. Vår Barn- och elevhälsa är nära knuten till våra skolor och förskolor.

Kompetenskalender för våra skolor och förskolor

Kurs: TAKK tecken som stöd, steg 2

Kurs: TAKK tecken som stöd, steg 2

  • 15:00 - 16:30
  • Telefonstigen 2, Barn- och elevhälsans lokaler

Nytt om Nackas kommunala skolor och förskolor

Gunilla Winberg är ny rektor för Sickla rektorsområde

Efter tio år som skolledare i Nacka kommun antar nu Gunilla Winberg utmaningen att bli rektor för Sickla rektorsområde. Därmed får hon strategiskt ansvar för två grundskolor, en grundsärskola, tre förskolor och Modersmålsenheten i Nacka.

Nackas kommunala skolor startar två resursskolor

Den 31 januari fick Nackas kommunala skolor klartecken att starta två resursskolor med inriktning mot autismspektrumtillstånd. Resursskolorna planeras att starta i liten skala hösten 2023.

Digitala föreläsningar 2, 8 och 14 februari - av medarbetare för medarbetare!

Den 2 februari håller Helena Pålsson och Lovisa Östberg en föreläsning med temat ”Våga vara nyfiken!” som handlar om hur man kan arbeta för att möta varje unik elev. Den 8 februari kommer Anders Lundén Spörndly att tipsa om hur ni kan ”Få till det med ämnesområdet sexualitet, samtycke och relationer i alla ämnen”. Den 14 februari ger Karin Herlitz en praktiskt orienterad föreläsning om ”Skönlitteratur i undervisningen – mod och metod för arbete med läsning i klassrummet”.