Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyhetsbrev om arbete och integration

I Nacka ska alla ges möjligheter att skapa sig en framtid genom egen försörjning. Ett nytt nyhetsbrev beskriver hur Nacka kommun arbetar med arbetsmarknadsåtgärder, vuxenutbildning och integration i Nacka. Prenumerera så får du brevet i din e-post en gång i månaden.

I Nacka ska alla ges möjligheter att skapa sig en framtid genom egen försörjning. De Nackabor som har behov ska genom jobbpeng få individuellt stöd till arbete, studier och eget företagande. Vi tror på utbildning kombinerat med arbetsplatsintroduktion och samarbetar med företag och organisationer för att hitta bra ingångar till arbetslivet.

Många av våra nya Nackabor var företagare i sitt tidigare hemland och för att ta tillvara på deras färdigheter har Entreprenörshuben startat. Det är en mötesplats där man kan träffa rådgivare och branschfolk, delta i seminarier och workshops samt inspireras av andra som har startat företag. Vi är glada över att Entreprenörshuben i Nacka precis har fått ett värdefullt tillskott från Tillväxtverket som vill uppmuntra nyanlända till eget företagande. Förhoppningen är att ett hundratal nya Nackabor ska komma ut i arbete eller företagande innan sommaren 2017.

Vi arbetar intensivt med att nya Nackabor ska få ett bra mottagande under deras första tid i Nacka. En nyetablerad grupp inom kommunen introducerar nyanlända som är nyinflyttade till Nacka och hjälper till med praktiska frågor som att söka bidrag, betala räkningar och söka skola. Att lära sig det svenska språket och ha mycket kontakt med svenskar är avgörande för att komma in i samhället. Det är glädjande att det finns ett stort engagemang från volontärer och frivilligorganisationer i Nacka. De bidrar bland annat med att finnas tillhands, hjälpa till med läxor, träna svenska och umgås.

Vår ambition är att fortsättningsvis uppdatera dig om vad som är aktuellt kring arbetsmarknadsfrågor och integration i Nacka. Nyhetsbrevet arbete och integration ges ut en gång i månaden. Vill du få nyhetsbrevet direkt i din e-post – klicka på Prenumerera längst ner i brevet.

Vi ses!

Malin Westerback, arbetsmarknadsdirektör

Sidan uppdaterades: