Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Om webbplatsen

Tillgänglighet

Nacka.se ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. Därför är webbplatsen till stor del utformad efter de officiella riktlinjer som finns för offentliga webbplatser.

Vissa anpassningar syns inte för dig som surfar, men är nödvändiga för personer som använder specialverktyg för att ta till sig informationen. Blinda har exempelvis ofta egna skärmläsare som läser upp text, bildtext och länkar. I de officiella riktlinjerna finns krav på hur webbplatsen ska vara uppbyggd för att detta ska fungera.

Vi kommer löpande att publicera rapporter om hur vi jobbar med att förbättra tillgängligheten via våra digitala kanaler här. Och om du vill lämna synpunkter eller har frågor går det bra att kontakta oss via info@nacka.se. Om du vill att vi återkopplar med ett svar till dig är det bra att ange din mejladress när du skickar in din synpunkt eller fråga.

Tillgänglighetsredogörelse

I tillgänglighetsredogörelsen beskriver vi om hur nacka.se lever upp till lagen om tillgänglighet för digital offentlig service. Du kan också läsa om kända brister. I redogörelsen finns också information om hur du kan rapportera bristerna till oss, så att vi kan åtgärda dem.

Här hittar du tillgänglighetsredogörelsen för nacka.se

Här hittar du tillgänglighetsredogörelsen för Jämföraren

Lyssna på Nacka.se

Du kan använda funktionen "Lyssna" för att få webbsidor och dokument upplästa. Gör så här:

1. Klicka på Lyssna-knappen som finns på alla sidor.

2. Läsa upp på svenska: Klicka på Spela-symbolen. Texten på sidan börjar automatiskt läsas upp. Vill du läsa upp ett särskilt stycke klickar du i texten så börjar uppläsningen där.

3. Läsa upp på andra språk: Välj ett språk i menyn och klicka på Jordglob-symbolen.
Lyssna-funktionen.jpg

Översätta Nacka.se

Klicka på länken "Translate page" som finns i sidhuvudet och välj det språk du vill översätta till. Tjänsten kommer från Google translate och Nacka kommun tar inte ansvar för eventuella felaktiga översättningar.

Sidan uppdaterades: