Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Uppdatering av bygglovenhetens e-tjänster. 25 maj klockan 11.30 till och med 30 maj går det inte att använda bygglovenhetens e-tjänster på grund av en uppdatering.

Kommun & politik

Internationellt arbete i Nacka

Nacka är en del av ett globalt sammanhang och det som sker bortom Sveriges gränser påverkar i hög grad vår egen vardag. Det internationella arbetet är något som ska ses som ett verktyg för alla verksamheter för att utveckla bättre medborgarservice.

Genom ett aktivt internationellt arbete ökar vi förståelsen för omvärlden och den snabba utveckling som sker. Elever gör studieresor, lärare, skolledare, tjänstemän och politiker åker för att spana på andra länders smarta lösningar. Vi tar även emot internationella besök som gärna lär och inspireras av oss.

Detta sammantaget skapar dynamik och banar väg för idé- och kompetensutbyte och utveckling. I linje med visionen om öppenhet och mångfald behöver kommunen vara öppen för beprövad erfarenhet från andra håll. Lära av andra, synas och samarbeta internationellt ska bidra verksamhetsutveckling.

Läs mer i vår internationella policy (PDF-dokument, 73 kB)

Läs mer i Nackas kommunala skolors Internationell strategi (PDF-dokument, 1 MB)

Sidan uppdaterades: