Inför vigseln måste ni ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Intyg om hindersprövning och vigselintyg ska sedan i original skickas till Nacka kommun senast två veckor innan vigselceremonin.
Skicka intygen i original till:
Nacka kommun
Vigseladministrationen, 131 81 Nacka
eller lämna in dem i receptionen i Nacka stadshus, Granitvägen 15.
Ni anmäler intresse för vigsel i vår e-tjänst när ni har fått er hindersprövning och vigselintyg från Skatteverket. I tjänsten kan ni ange önskemål om datum och tid för vigselceremonin. Anmälan ska göras senast tre veckor innan vigseldatumet.
Om ni vill viga er på annan plats än i Nacka stadshus eller om vigseln äger rum på en helg eller röd dag måste ni först boka en av kommunens vigselförrättare.
Se länken: Förättare av vigslar.
Borgerlig vigsel är gratis om någon av er är folkbokförd i Nacka kommun. Om ingen av er är folkbokförda i Nacka kommun tas det ut en administrativ avgift på 500 kronor. Avgiften faktureras. Kommer ni inte till er bokade vigsel eller avbokar senare än fem arbetsdagar före det aktuella datumet blir ni ändå betalningsskyldiga.
Om paret har behov av tolk måste vigseln genomföras i Nacka stadshus under en vardag, detta bokas av kommunen och faktureras efter vigseln med av kostnad av 500 kronor.
Om ni vill ha vigseln någon annanstans än i Nacka stadshus har vigselförrättaren rätt att begära ersättning för resekostnader till och från vigselplatsen.
Vigselrummet och vigselplatsen ligger i Nacka stadshus, Granitvägen 15. Det är bra om brudpar och vittnen kan komma 10 minuter före utsatt tid. Det går också bra att ha vigseln på annan plats.
Man kan välja om ceremonin ska genomföras på svenska eller på engelska. Se formuleringarna här
Sidan uppdaterades: