Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mötesplatser & projekt

Upptäck våra lokal mötesplatser, där du som lokal företagare kan träffa andra företagare i Nacka och företrädare för Nacka kommun. Ta del av vad som är på gång i Nacka och lär känna spännande Nackaföretag på våra frukost- och lunchmöten. Starta dagen med inspirationsfyllda Frukostakademin eller möt hundratals företagare på Nacka Företagarträff. Vi hoppas vi ses på någon av våra företagsträffar!

Välkommen på företagsträffar

Till hösten fortsätter våra företagsträffar. Vi återkommer med datum och innehåll längre fram. Har du inspel, idéer eller frågor är du välkommen att kontakta oss. Du nås oss enklast på naringsliv@nacka.se

Lokala nätverk för dig som företagare

Passa på att nätverka med andra företagare och utvidga ditt kontaktnät och dina affärsmöjligheter, lokalt här i Nacka. Läs mer om våra nätverk nedan.

Frukostakademin

Frukostakademin vänder sig till som är företagare i Nacka och Värmdö. Syftet är att erbjuda deltagarna möjlighet att möta en spännande person, få ny kunskap samt bygga egna nätverk med kollegor. Du som företagare har möjlighet att presentera produkter, broschyrer och visitkort på plats vid mingelstunden. Kom ihåg att prenumerera på Frukostakademins inbjudningar så att du inte missar någon av våra föreläsningar. FrukostAkademin är ett samarbete mellan Företagarna Nacka-Värmdö, Värmdö kommun och Nacka kommun och Skuru IK. Läs mer om Frukostakademin här.

Nacka Företagarträff

Nacka Företagarträff är Sveriges största lokala företagsmässa och är ett samarbete mellan Nacka kommun och Företagarna Nacka-Värmdö. Varje år lockas över 100 utställande företag och över 1500 besökare till Nacka Strandsmässan för att träffa kollegor, samarbetspartners och nya kunder samt att lyssna till spännande föreläsningar. Ett tillfälle du som företagare i Nacka inte får missa. Läs mer om Nacka Företagarträff här.

Företagarna Nacka Värmdö

Företagarnas lokalförening i Nacka-Värmdö företräder det lokala näringslivets intressen, samverkar med kommunala myndigheter och är remissinstans i frågor som rör företagsamhet och byggnation. Läs mer om Företagarna Nacka Värmdö här: www.foretagarna.se/nackavarmdo

Projekt

Kommunen är engagerade i flera projekt med koppling till entreprenörskap och företagande. Läs mer om några av våra satsningar och samarbeten nedan.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation. Sedan 1980 har de utbildat gymnasieelever i entreprenörskap genom processutbildningen UF-företagande. Sedan 2010 arbetar de även på grundskolan. Ung Företagsamhet ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Ung Företagsamhet har tre läromedel för grundskolan Vårt samhälle, Se möjligheterna och Min framtid och ekonomi samt utbildningen UF-företagande på gymnasiet. Dessutom finns ett alumninätverk bestående av före detta UF-företagare. Läs mer om Ung Företagsamhet här.

Hållbar Utmaning

Hållbar utmaning är namnet på Nacka kommuns innovationstävling som anordnas vartannat år, nästa gång 2022. Tävlingen riktar sig till elever i Nackas kommunala grundskolor och är ett utmärkt tillfälle att arbeta med entreprenörskap, hållbar utveckling och kreativitet. Här du kan du läsa mer om Hållbar Utmaning.

Stipendiefonden Av Egen Kraft

10 000 kr för en bra idé?

Bor eller pluggar du i Nacka eller Värmdö? Är du mellan 13-19 år och har en bra idé? Sök stipendium från Stipendiefonden Av Egen Kraft till Gunnar Wirströms minne. Stipendierna är till för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Projektet kan bestå avi stort sett vad som helst men det ska vara du som driver det, antingen själv eller tillsammans med kompisar. Läs mer om Stipendiefonden här.

Cykelvänligast - för cykelvänliga arbetsplatser

En cykelvänlig arbetsplats gör det enkelt för medarbetarna att cykla till och från jobbet, och i tjänsten, genom att till exempel ha bra cykelställ där man kan låsa fast sin cykel med ramlås. En cykelvänlig arbetsplats uppmuntrar också cykling genom olika aktiviteter. Läs mer om Cykelvänligast här.

Klimatnätverket "Klimatneutrala Nacka"

Kommunstyrelsens miljöutskott beslutade september 2019 att initiera nätverket ”Klimatneutrala Nacka” under 2020. Syftet är att kommunen och näringslivet ska samarbeta för en minskad klimatpåverkan och arbeta för ett klimatneutralt Nacka 2045. Här kan du läsa mer om Klimatneutrala Nacka.

Sidan uppdaterades: