Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Nacka kommun vill se skärpta krav för uthyrning av elsparkcyklar

Allt fler företag som hyr ut elsparkcyklar etablerar sig i Nacka. Detta har inneburit att synpunkterna till kommunen har ökat, framför allt gällande olämplig parkering. Därför vill Nacka kommun ställa tydligare krav på företagen som hyr ut elsparkcyklar. Även möjligheten att införa en avgift ska utredas.

Kom och prata cykling den 16 september

Torsdag eftermiddag den 16 september finns Nacka kommun på plats i Sickla för att träffa dig som cyklar. Passa på att berätta hur det fungerar att cykla i Nacka, lämna synpunkter eller förbättringsförslag. Varmt välkommen!

Nytt hållplatsläge för buss 402

Fredagen den 10 september flyttar buss 402 till nytt läge intill stadshusparkeringen, vid Granitvägen. Buss 93 flyttar samtidigt till sitt tidigare hållplatsläge på Vikdalsvägen. Detta innebär att den temporära hållplatsen på Griffelvägen stängs.

Bästa sättet att resa i höst

Nu kommer hösten och det är bra att du har koll på Nackas större trafikarbeten och hur länge de pågår. Precis som tidigare tar resorna längre tid förbi Skurubron och genom Centrala Nacka, men även på Saltsjöbadsleden i höjd med Trafikplats Fisksätra och i Orminge.

Kör försiktigt – skolstart för 20 000 barn i Nacka

Nu när skolan startar igen är många barn och ungdomar ute och rör sig i trafiken. Ibland är barnen ovana och det är viktigt att vi alla är extra uppmärksamma och hjälpsamma för att undvika olyckor.

Trafikpåverkande arbeten på Kanholmsvägen

Från och med måndag vecka 33 kommer delar av Kanholmsvägen och Utövägen att stängas av för genomfart för att kunna genomföra förberedande arbeten på platsen.

I höst får buss 402 nytt hållplatsläge vid Nacka Forum

Den 9 augusti börjar bygget av en ny busshållplats och vändslinga för buss 402 på parkeringen vid Nacka stadshus. I höst börjar hållplatsen trafikeras. Fram till dess gäller den tillfälliga hållplatsen på Griffelvägen.

Sidan uppdaterades: