Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Gå eller cykla till skolan – bilfria veckan är igång

Denna vecka deltar Nackas skolor i bilfria veckan, ett initiativ för att minska antalet föräldrar som kör sina barn till skolan. Istället uppmuntras elever från förskoleklass till årskurs 6 att gå eller cykla. Totalt 15 skolor deltar i år, bland dem Noblaskolan Saltsjö-Boo i Tollare.

Vi gör så att blommorna blommar

Nacka har påbörjat vårens blomsterplantering. Ungefär 3 000 vårblommor och cirka 80 000 blomsterlökar i olika storlekar prunkar inom de närmaste dagarna i rondeller och rabatter.

Vi målar om Neglingebron

I augusti/september kommer Nacka kommun att måla om stålbärverk samt utföra betongreparationer under Neglingebron. Arbetet är ett normalt underhållsarbete och det utförs för att färgsystemet har nått sin tekniska livslängd.

Nu är ledningsarbetet mellan Järla och Finntorp klart

Förra veckan nåddes en milstolpe i arbetet med Värmdövägen. Rörläggningsarbetet mellan Finntorp och Järla slutfördes. Avloppsrör, dagvattenrör, fjärrvärme och dricksvattenrör har lagts på plats.

Nacka visar att cykla året runt är möjligt

När Nacka kommun lanserade sitt projekt ”Cykla på vintern” 2016 var det för att inspirera Nackaborna att göra cykling till en del av sina resvanor även under vintern. Satsningen har gett den positiva effekt vi hoppades på i och med att nästan alla deltagare vill cykla ”lika mycket eller mer” nästa vinter efter att ha provat att cykla en vinter med dubbdäck.

Ny tillfällig bussterminal vid Slussen

En ny lösning för den tillfälliga bussterminalen har tagits fram av Stockholm stad tillsammans med Trafikförvaltningen (SL) för att lösa resenärernas behov av fungerande byten mellan trafikslag.

Renovering av gång- och cykelbron på Ornövägen

Under vecka 21 startar arbetet med att renovera gång- och cykelbron på Ornövägen i Orminge. Gång- och cykelvägen under bron kommer vara öppen för trafik under arbetet. Trottoaren på bron kommer att stängas av och gångtrafiken leds om. Arbetet beräknas vara klart 30 juni.

Sidan uppdaterades: