Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Berget intill Marinstadsvägen ska förstärkas

Vi ska utföra förstärkningsarbete på berget längs Marinstadsvägen. Arbetet utförs etappvis. Ett körfält kommer att stängas av, flaggvakter är på plats och hjälper trafiken rätt. Störande ljud kan förekomma dagtid på vardagar. Arbetet startar i början av april och beräknas vara klart i slutet av maj.

Renovering av två broar på Hölövägen

I slutet av mars startar renoveringen av två broar på Hölövägen i Orminge. Under arbetet kommer ett körfält stängas i taget. Var uppmärksam och följ skyltning på plats. Ni som går längs Hölövägen påverkas inte. Arbetet beräknas vara klart sommaren 2023.

Bro på Repvägen i Fisksätra renoveras

I slutet av mars börjar renoveringen av en bro på Repvägen i Fisksätra. Under arbetet stängs bron för trafik. Gångvägen under bron kommer att vara öppen för passage under hela arbetet. Arbetet beräknas vara klart i slutet av maj 2023.

Årets vintercyklister i mål

Efter en vinter med mycket cykling har Bengt bestämt sig för att fortsätta cykla även på vintern. Han är inte ensam, årets deltagare i projektet ”Cykla på vintern” är överens, de vill fortsätta cykla året runt.

Trafikomläggning och nattarbete i Nacka strand

Arbetet med att anpassa gator och ledningar för framtiden fortsätter. Nu behöver trafiken på Tändkulevägen ledas om fram till april. Natten 21–22 mars ska busshållplatserna på Augustendalsvägen asfalteras.

Värmdövägens trafik leds om till Saltsjöbanans spårområde

Från och med den 23 mars kommer trafiken på Värmdövägen att ledas ner på spårområdet, där Saltsjöbanan tidigare gick. Den nya trafiklösningen gör att det blir lättare för alla trafikslag att ta sig fram under tiden som Värmdövägen byggs om.

Nacka rankas som tredje högst i landet för laddbara bilar

Den svenska fordonsbranschen har på senare tid sett en betydande ökning av andelen laddbara bilar på vägarna. Enligt en undersökning från bilförmedlaren Kvdbil skiljer sig andelen laddbara bilar dock betydligt mellan olika kommuner runt om i landet.

Sidan uppdaterades: