Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trafik och resande

Här hittar du information om pågående väg- och trafikprojekt, våra infartsparkeringar, boendeparkering, vad vi gör för att förbättra trafiksäkerheten och mycket mer.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Kör försiktigt – skolstart för 20 000 barn i Nacka

Nu när skolan startar igen är många barn och ungdomar ute och rör sig i trafiken. Ibland är barnen ovana och det är viktigt att vi alla är extra uppmärksamma och hjälpsamma för att skapa en säker och trygg trafikmiljö.

Infartsparkeringen i Nacka strand stänger tillsvidare

Den 30 juni stänger infartsparkeringen i Torggaraget i Nacka strand. Anledningen är att det inte går att registrera de nya gröna SL-biljetterna i de system som finns idag. Tills detta är löst är infartsparkeringen stängd.

Ny gångbana på Sjöängsvägen

Nu slutför Nacka kommun den återstående sträckan av gångbanan längs Sjöängsvägen. Arbetet beräknas starta andra veckan i augusti och beräknas bli klart i början av oktober.

Renovering av rörbron på Hästhagsvägen

I början av juli påbörjas renoveringen en rörbro under Hästhagsvägen. Första delen av arbetet utförs under bron och påverkar trafiken minimalt. Den andra delen utförs på bron och påverkar trafiken mer. Det kommer att vara reducerad hastighet, men körfälten i vardera riktning kommer att vara fortsatt öppna. Arbetet beräknas vara klart i november 2022.

Trafiken i Nacka – så påverkas du i sommar och höst

Trafiken påverkas när Nacka utvecklas. Det går långsamt nu för att det ska gå smidigare i framtiden. Under sommaren och hösten kommer resan precis som tidigare ta längre tid genom Centrala Nacka och på Värmdövägen till Sickla. Även trafiken runt Orminge centrum påverkas. Ta höjd för längre restider och har du möjlighet – res gärna utanför högtrafik.

Gång- och cykeltunnel i Björknäs renoveras

Renoveringen pågår 13 – 17 juni och kommer att hållas stängd under tiden. Använd istället övergångsstället på Värmdövägen och Talluddsvägen. Som alltid, var uppmärksam när du korsar vägen.

Bättre möjlighet att parkera på Byvägen/Tattbyvägen

Fler parkeringsplatser och nya på- och avlämningsplatser byggs på Byvägen/Tattbyvägen. Arbetet påbörjas 7 juni och pågår fram till i början av juli 2022.

Sidan uppdaterades: