Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trafik och resande

Här hittar du information om pågående väg- och trafikprojekt, våra infartsparkeringar, boendeparkering, vad vi gör för att förbättra trafiksäkerheten och mycket mer.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Så påverkas busstrafiken av ny tillfällig bussterminal vid Slussen

I förmiddags gick Stockholms stad och SL ut med ett pressmeddelande som informerade om den nya trafiklösningen för Nacka- och Värmdöbussarna. Den nya trafiklösningen kommer att gälla från tidtabellskiftet den 19 augusti tills bussterminalen i Katarinaberget är klar hösten 2025. Information om hållplatslägen och hur det kommer se ut i övrigt kommer att presenteras under sommaren innan bussterminalen tas i drift.

Sommarens arbeten i stockholmstrafiken

Sommar i Stockholmsområdet innebär flera större trafikpåverkande arbeten, både på väg och järnväg.

Skurubroarna – status efter vintern

Trafikverket har arbetat med Skurubroarna under hela vintern men snö och kyla gör att allt arbete inte kan utföras då. Nu under våren har arbetet tagit fart igen. Renovering av Gamla Skurubron fortsätter till 2026

Trafikstart för Saltsjöbanan i slutet av 2024

Trafikstarten för Saltsjöbanan senareläggs och Region Stockholm arbetar nu mot att tågen börjar rulla i slutet av 2024, med Saltsjö-Järla som tillfällig slutstation.

Boende på Atlasvägen får nya elkablar

Under 70-talet byggde Nacka Energi ut dagens elnät på Atlasvägen. Nu har kablarna uppnått sin livslängd och Nacka Energi kommer därför att gräva ner nya kablar med högre kapacitet och driftsäkerhet samt byta ut kabelskåpen. Arbetet beräknas påbörjas vecka 18 och pågå fram till mitten av augusti.

Gå eller cykla till skolan – bilfria veckan är igång

Denna vecka deltar Nackas skolor i bilfria veckan, ett initiativ för att minska antalet föräldrar som kör sina barn till skolan. Istället uppmuntras elever från förskoleklass till årskurs 6 att gå eller cykla. Totalt 15 skolor deltar i år, bland dem Noblaskolan Saltsjö-Boo i Tollare.

Vi gör så att blommorna blommar

Nacka har påbörjat vårens blomsterplantering. Ungefär 3 000 vårblommor och cirka 80 000 blomsterlökar i olika storlekar prunkar inom de närmaste dagarna i rondeller och rabatter.

Sidan uppdaterades: