Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Varning för bedrägerimail! Vi har uppmärksammat ett större flöde utav bedrägerimail som cirkulerar. Var uppmärksam innan du trycker på länkar och bifogade filer.

Trafik och resande

Här hittar du information om pågående väg- och trafikprojekt, våra infartsparkeringar, boendeparkering, vad vi gör för att förbättra trafiksäkerheten och mycket mer.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Skurubrons lanseringsnos allt längre

Nu har nya Skurubrons första brodel monterats ihop - 30 meter bred och tolv meter lång. I helgen sköts den fram mot hallens öppning i en så kallad första lansering, men den syns inte än. Det som syns nu är lanseringsnosen, den viktiga länken mellan bro och bropelare.

Ska du ta bilen in på Sickla industriväg? Kör via Järlaleden och rondellen vid Bauhaus

Sickla industriväg byggs om till stadsgata och är avstängd för genomfart av motortrafik under byggtiden. Natten mot 19 november flyttar den avstängda delen av gatan närmare Värmdövägen. Detta innebär att även resande till Sickla Gallerias P-hus och verksamheter på Smedjegatan hänvisas köra in från Järlaleden och Atlasrondellen vid Bauhaus.

Ny gångbana och belysning mellan Östervik och Erstaviksvägen

Den 8 november börjar bygget av gångbana på Saltsjöbadsvägen, mellan Östervik och Erstaviksvägen, vid Stall Compass. Även belysning installeras längs sträckan och vidare till Morningside Marina. Arbetet som helhet beräknas vara klart hösten 2022.

Premiärtur för ny eldriven pendelbåtlinje

I dag startade Nackalinjen, en ny pendelbåtlinje som går mellan Lännerstasundet, via Skurusundet och Nybroplan. Turen går tre dagar i veckan, in till stan på morgonen och hem på eftermiddagen. Nackalinjen är ett privat initiativ som kommer att testas under hösten.

Inspektion av berg längs Saltsjöbadsleden

Berget längs Saltsjöbadsleden mellan Skogalundsklippan och Trafikplats Fisksätra har inspekterats och vissa enklare åtgärder har utförts. Arbetet är en rutinåtgärd för att säkerställa bärigheten i berget.

Gång- och cykelbro över Värmdöleden renoveras för att hålla länge

Måndagen den 11 oktober börjar arbetet att renovera gång- och cykelbron som går över Värmdöleden i Saltsjö-Boo, mellan Moravägen och Prästkragens väg. Under arbetet smalnas gång- och cykelbanan av, men bron kommer fortsatt vara öppen för passage. Arbetet beräknas vara klart i slutet av november.

Vill du bli en av Nackas vintercyklister?

Nu söker vi nya Nackabor som vill delta i projektet Vintercyklist. Det är en perfekt möjlighet att upptäcka cykelns fördelar, även vintertid. Fram till 12 oktober kan du ansöka. Sök du också!

Sidan uppdaterades: