Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Bygga, bo & miljö

Bygga nytt, ändra eller riva

Nu är det semestertider. Vi har lägre bemanning på sommaren som gör att handläggningen kan ta längre tid än normalt men vi gör vårt bästa för att svara på frågor och handlägga ärenden. För dig som vill göra en ansökan eller anmälan, eller har ett pågående ärende finns det alltid någon att kontakta även om just din handläggare har semester. Tänk på att skicka in dina handlingar i god tid. Vi önskar er en trevlig sommar! Har du frågor, kontakta stadsbyggnadsservice: stadsbyggnad@nacka.se

Viktig information till dig som har ett pågående ärende eller till dig som ska skicka in en ansökan

Vi på Bygglovenheten arbetar alltid så snabbt vi kan för att hjälpa våra sökanden med handläggningen av våra ärenden.

Just nu är efterfrågan extra hög vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Om du har ett pågående ärende hos oss kommer vi att kontakta dig när vi har gjort en bedömning i ditt ärende eller om något behöver kompletteras.

Vi rekommenderar dig att först få hjälp med svar på din fråga via vår hemsida istället för att kontakta oss på telefon under denna period. Vi kan inte svara på frågor om handläggningstider för ditt pågående ärende via telefon.

Stadsbyggnadsservice kan också hjälpa dig med allmänna frågor om bygglov och hur du ansöker via stadsbyggnad@nacka.se. Stadsbyggnadsservice kan inte svara på frågor om handläggningstider för ditt pågående ärende.

Om du behöver ändra eller komplettera något i din ansökan eller anmälan gör du detta lättast i e-tjänsten. Handläggningstiden kan justeras om du gör ändringar i din ansökan eller anmälan.

Du kan alltid skicka ett mejl till din handläggare via denna e-tjänst.

Behöver du teknisk support kring våra e-tjänster ringer du 08 – 718 80 00.
Vår support svarar endast på tekniska frågor.

Våra e-tjänster

Här hittar du våra e-tjänster. Du kan bland annat söka bygglov, söka efter handlingar i vårt arkiv, följa ditt ärende, komplettera ditt ärende.

E-tjänster Till alla våra e-tjänster

Nyheter

Sök i vårt bygglovsarkiv

Äntligen kan vi presentera vår e-tjänst där du kan ta del av beslut och handlingar från vårt arkiv.

Nya regler för Attefallshus

Nya regler för altaner

Den 1 juli 2019 infördes ett undantag i plan- och bygglagen för vissa altaner till småhus som innebär att det inte längre krävs bygglov för dessa altaner.

Sidan uppdaterades: