Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Näringsliv & företag

Rådgivning för dig som vill starta företag

Det finns flera alternativ för dig som vill ha stöd och hjälp i samband med att du vill starta ditt företag. Läs mer om de olika alternativen nedan.

Innovations- och entreprenörsrådgivning

Du som Nackabo och företagare, eller blivande företagare, kan få innovation- och entreprenörsrådgivning av utbildad innovationsrådgivare genom Nacka kommun. Vi erbjuder drop-in-rådgivning. Läs mer om rådgivningen här.

Nyföretagarcentrum

I Nacka samarbetar vi också med NyföretagarCentrum Nacka-Värmdö-Tyresö som erbjuder kostnadsfri, personlig, konfidentiell och oberoende rådgivning för den som vill starta eget företag eller har en idé.

Lån och finansiering

ALMI

Ska du bygga ett nytt företag från grunden eller står ditt företag inför en ny fas i utvecklingen? Det kan finnas många anledningar att söka ett lån. Almi stöttar dig när du inte kan finansiera allt du behöver på annat håll, utan behöver ytterligare en finansiär.

Almi erbjuder följande lån till dig som företagare:

  • Grönt lån - för gröna satsningar som bidrar till EU:s miljömål
  • Företagslån - när du ska bygga ett nytt företag från grunden eller när ditt företag står inför en ny fas i utvecklingen
  • Tillväxtlån - för innovativa företag som vill utveckla innovationer och affärsidéer som ger tillväxt
  • Mikrolån - för dig som har ett mindre kapitalbehov. Vid företagsstart och för unga företagare
  • Exportlån - för företag som satsar på internationella marknader
  • Innovationslån - för innovationsprojekt i tidigare skeden

Läs mer om Almis finansieringsmöjligheter och lån.

Affärsutveckling och rådgivning

ALMI

Att jobba aktivt med affärsutveckling är en nyckel till att bli framgångsrik. För att stötta dig i ditt utvecklingsarbete använder vi oss av beprövade verktyg och arbetsmetoder, det kan ske både individuellt och i grupper av andra företagare i samma situation. Det passar oavsett om ditt företag är i startfas, Starta smart, eller om du är redo att ta nästa steg, Växa smart, för att växa ytterligare.

Läs mer om Almis erbjudande kring affärsutveckling här.

Coompanion - rådgivning för att starta och driva företag tillsammans

Coompanion är Sveriges enda experter på att starta och driva företag tillsammans! I vår kostnadsfria rådgivning hjälper vi er att vässa er idé, välja bolagsform, diskutera möjligheter kring finansiering, hur samarbetet ska organiseras, hur ni hittar andra företag att samverka med, samt kompetensutveckling och stöd när ni planerar att expandera.

Läs mer om Coompanion och deras erbjudande här.

Verksamt.se

På verksamt.se finns all information du behöver för att starta och driva företag - samlat på ett ställe. Här hittar du information om företagsformer, skatter och avgifter och hur du registrerar ditt företag. Det finns också bra stöd gällande kompetensutveckling, export och import samt om du behöver söka extern finansiering för vidareutveckling av ditt företag.

På verksamt.se kan du också enkelt skapa din egen checklista. Du väljer vilken typ av företag du vill starta och svarar på ett antal frågor. Det skapas då en checklista med användbar information om hur du går tillväga för att starta ditt företag samt vart du vänder dig i olika frågor.

Läs mer om verksamt.se

Sidan uppdaterades: