Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka kommuns samarbetsavtal med Teach for Sweden

Nacka kommun skrev i augusti 2022 ett tvåårigt samarbetsavtal med stiftelsen Teach for Sweden. Syftet är att öka kompetensförsörjningen inom utbildningsområdet genom att låta yrkesverksamma akademiker som brinner för att vara lärare matchas med skolor inom kommunen.

Teach for Sweden är en ideell stiftelse som rekryterar och yrkesverksamma akademiker till en påbyggnadsutbildning bestående av ett två år långt ledarskapsprogram. Utbildningen är både ledarskapsinriktad och praktiknära. Under programmet arbetar studenten som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare som kan tända gnistan och göra skillnad för eleverna. Efter den avslutade utbildningen erhåller studenten lärarlegitimation. Varje student matchas mot en handplockad skola som har ett behov av lärare med behörighet inom definierade bristämnen, till exempel matematik, teknik eller No-ämnen.

Avtalet med Teach for Sweden innebär att Nacka kommun under två år från 2022 kommer att få tillgång till en till två lärarkandidater årligen som matchas ihop med en specifik skola. Ämnesområden som kommer att prioriteras av lärarstudenterna är yrkeskompetens i matematik, teknik eller No-ämnen.

På Teach for Swedens webbsida hittar du all information om programmet och hur du gör för att ansöka.

Intervju med Nackas första Teach for Sweden-alumni

Träffa Per Berglund, Nackas första Teach for Sweden-alumni som idag arbetar på Björknässkolan! I filmen delar han med sig av sina erfarenheter av utbildningen och medskick till andra som funderar på att bli lärare.

Sidan uppdaterades: