Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka kommuns samarbetsavtal med Teach for Sweden

Nacka kommun skrev i augusti 2022 ett tvåårigt samarbetsavtal med stiftelsen Teach for Sweden. Syftet är att öka kompetensförsörjningen inom utbildningsområdet genom att låta yrkesverksamma akademiker som brinner för att vara lärare matchas med skolor inom kommunen.

Ansökningsperioden är förlängd till den 15 mars

Om du har en akademisk examen inom matematik, teknik, naturvetenskap eller moderna språk har du möjlighet att gå Teach for Swedens ledarskapsprogram och arbeta på en högstadieskola här i Nacka. Parallellt med arbetet i skolan läser du in en lärarexamen via Luleå tekniska universitet, får en personlig ledarutvecklare från Teach for Sweden och erhåller 100 % lön.

Genom att dela med dig av din kunskap och erfarenhet gör du en ovärderlig insats för barnen, och för framtidens samhälle.

Länk till Teach for Swedens webbsida Där hittar du all ansökningsinformation


Se en intervju med Nackas första Teach for Sweden-alumni

Träffa Per Berglund, Nackas första Teach for Sweden-alumni som idag arbetar på Björknässkolan! I filmen delar han med sig av sina erfarenheter av utbildningen och medskick till andra som funderar på att bli lärare.

Nacka kommuns avtal med TFS

Teach for Sweden är en ideell stiftelse som rekryterar och yrkesverksamma akademiker till en påbyggnadsutbildning bestående av ett två år långt ledarskapsprogram. Utbildningen är både ledarskapsinriktad och praktiknära. Under programmet arbetar studenten som lärare på en högstadieskola med stort behov av skickliga ledare som kan tända gnistan och göra skillnad för eleverna. Efter den avslutade utbildningen erhåller studenten lärarlegitimation. Varje student matchas mot en handplockad skola som har ett behov av lärare med behörighet inom definierade bristämnen, till exempel matematik, teknik eller No-ämnen.

Avtalet med Teach for Sweden innebär att Nacka kommun under två år från 2022 kommer att få tillgång till en till två lärarkandidater årligen som matchas ihop med en specifik skola. Ämnesområden som kommer att prioriteras av lärarstudenterna är akademisk examen inom matematik, teknik, naturvetenskap eller moderna språk.

Sidan uppdaterades: