Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Evenemangskalender
Tid
13:00 - 16:00
Plats
Dieselverkstaden
Adress
Marcusplatsen 17
Målgrupp
Alla är välkomna
Arrangör
Nacka konsthall och Kulturhuset Dieselverkstaden

Se fler evenemang om

Arthropoda - John Hallmén, utställning i Nacka konsthall

En fotoutställning med extrema närbilder av insekter från vår närmiljö - Nacka reservatet och runt om i Nacka.

I högupplösta närbilder av svenska småkryp får vi tillgång till en värld, som alltför ofta går oupptäckt för blotta ögat. Genom att studera krypen i detalj ser vi den intrikata mångfalden av former, färger och texturer som dessa små varelser bär på. Förutom att de kan vara vackra och fantasieggande så avslöjar även detaljerna mycket om de olika arternas otroliga anpassningar för överlevnad under sina specifika livsvillkor.

Närbilderna blir inte bara en visuell upplevelse utan ger oss också möjlighet att skapa en personlig anknytning till dessa små varelser. På så vis får vi förståelse för småkrypens avgörande roll i ekosystemet och blir medvetna om deras sårbarhet.

Det här är insikter som behövs för vi människor ska vilja och kunna bevara den biologiska mångfalden, där varje detalj utgör en viktig tråd i det komplexa nätverket av liv.

Vernissage

Vernissage 23 mars 13:00-17:00
Utställningen hänger 23 mars - 26 maj

Nacka konsthalls ordinarie öppettider

Måndag - fredag 10:00-19:00
Lördag 11:00-17:00
Söndag 11:00-16:00

Om fotografen

John Hallmén är en utpräglad makrofotograf med svenska småkryp som specialitet. Med sina bilder vill han utmana våra föreställningar om den svenska faunan genom att sätta fokus på de små djur som fascinerat honom sedan barnsben.

Tyvärr kräver kartan en nyare webbläsare med javascript aktiverat för att fungera. Du kan alltid använda listvyn för att se aktuella evenemang.

{"markers":[{"position":{"lat":59.3052761,"lng":18.1214188},"content":"<div class=\"c-event-teaser c-buffer-box c-buffer-box--no-padding\">Marcusplatsen 17</div>"}]}

Sidan uppdaterades: