Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Har du kommit ihåg att testa brandvarnaren?

Inför jul och nyår är det extra viktigt att alla brandvarnare fungerar. Att testa är enkelt - men det är också lätt att glömma. Nu kan du få påminnelse om när det är dags via en sms-tjänst.

Den viktigaste belöningen är förstås att en fungerande brandvarnare kan vara skillnaden mellan liv och död. Ett snabbt larm från brandvarnaren kan också göra att du och andra hinner släcka en liten brand och rädda hem och tillhörigheter.

Man räknar med att 400 000 hushåll saknar fungerande brandvarnare. Ofta beror det på att de inte testats och att batterier tagit slut. Med en gratis sms-tjänst får du en påminnelse till mobilen - den1 december, varje halvår eller oftare.
Här kan du anmäla dig till sms-tjänsten

Vanliga brandrisker. Bild: Södertörns brandförsvarsförbund

Information och utbildning

Nacka ingår i Södertörns brandförsvarsförbund. På deras webb finns fyllig information om brandrisker i hemmet och hur du förebygger dem. Du kan också gå en enkel webbutbildning. Den tar särskilt upp risker för äldre och personer med fysiska eller psykiska funktionshinder.
Webbutbildning: Risker i hemmet

På Brandskyddsföreningens webb kan man skaffa en webbutbildning som riktar sig till styrelsen i bostadsrättsföreningar. Vilket ansvar ordföranden och andra har för att hantera brandriskerna är något som många förmodligen är osäkra på. Här finns svar.
Brandskydd för bostadsrättsföreningar

Sidan uppdaterades: