Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Varning för nedfallna träd och grenar

Under snöovädret som började i helgen skadades många träd och det är fortfarande risk för att träd och grenar faller över vägar, stigar, gång- och cykelbanor eller lekplatser. Ta det försiktigt och gå hellre en omväg än att passera under ett skadat träd.

Vi har inte bara kämpat med enorma mängder snö på våra gator de senaste dagarna, utan det är också många träd som har fallit eller står löst, toppar som brutits och knäckta grenar som hänger kvar i trädkronorna. Träd har också fallit över ledningar på flera ställen.

Prioritering efter risk

Vi fortsätter röja men räknar med att det kommer att ta tid innan vi har hunnit åtgärda allt. Det är ett tungt och ibland farligt arbete som måste utföras försiktigt för att inte ställa till fler skador. Vi jobbar på så fort vi kan och prioriterar alltid de ärenden som innebär risk för människors liv och hälsa först, därefter risk på egendom.

Ta hellre en omväg när det behövs

Var försiktig om du ser ett träd som har knäckts eller stora grenar som verkar hänga löst! Gå en omväg i stället för att passera rakt under, även om du måste pulsa i snön. Gå inte under eller nära nedfallna ledningar! På lekplatser kan det också ha fallit ner träd och grenar. Titta efter hur det ser ut på lekplatsen innan ni låter barnen vara där.

Tack för att du anmäler

Om du ser något som behöver åtgärdas är vi mycket tacksamma om du hör av dig till oss via vår Felanmälan, i appen eller på nacka.se. Skicka gärna med en bild som hjälper oss att bedöma risknivån på ditt ärende och använd kartfunktionen för att hjälpa oss hitta till rätt plats.

Vid akuta ärenden utanför kontorstid, ring 08-454 25 74.

Stort tack till dig som hjälper oss genom att anmäla fel, och till alla som visar förståelse för att det kan ta tid innan vi hinner svara! Varje anmälan bedöms och hanteras så snart vi hinner.

Sidan uppdaterades: