Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Just nu kan det vara svårt att nå oss per epost, kontakta gärna kommunen via 087188000 eller vår chatt

Den 29/6 klockan 19:00-20:30 pågår underhållsarbeten på Nackas inloggningsplattform. Det kommer under denna tid göra så att inloggningen till många av våra e-tjänster inte fungerar.

Nyheter om natur, parker och sjöar

Här samlas nyheterna om rubrikens ämnen. Du kan följa dem via ditt eget flöde på nacka.se eller som e-post.

Risk för algblomning

Just nu finns det risk för algblomning. Undvik bad och annan nära kontakt med vattnet där det inte är så klart som det brukar vara och ytan täcks av en grönbrun hinna eller fina trådar!

Stensöbadet öppet igen efter godkänt vattenprov

Stensöbadet är öppet för bad igen. Efter ett preliminärt vattenprov som visade på för hög bakteriehalt togs ett nytt prov fredagen den 10 juni. Resultatet visade att vattnet åter håller tjänlig kvalitet och det är fritt fram att bada.

Nya råd för egenfångad fisk i Sicklasjön

Stockholms stad har beslutat att rekommendera den som fångar egen fisk att inte äta fisk från ett antal vatten, däribland Sicklasjön, mer än 2-3 gånger per år. Rådet beror på risk för höga halter av PFAS-ämnen i fisken.

Mensättra våtmark – en naturpark med ett viktigt uppdrag

I Mensättra har våtmarken återskapats och är nu öppen för allmänheten. Här erbjuder sälg och al, säv, vass och gräs livsmiljöer för många arter av fåglar, groddjur och insekter. Våtmarken stärker den biologiska mångfalden i området, bidrar till att rena dagvatten och minskar övergödningen.

Stensöbadet stängt på grund av bakterier i vattnet

På morgonen den 9 juni beslutade kommunen att stänga Stensöbadet på grund av ett otjänligt vattenprov. Ny provtagning är planerad till den 10 juni.

Visar 5 av 147 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: