Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter om natur, parker och sjöar

Här samlas nyheterna om rubrikens ämnen. Du kan följa dem via ditt eget flöde på nacka.se eller som e-post.

Varning för nedfallna träd och grenar

Under snöovädret som började i helgen skadades många träd och det är fortfarande risk för att träd och grenar faller över vägar, stigar, gång- och cykelbanor eller lekplatser. Ta det försiktigt och gå hellre en omväg än att passera under ett skadat träd.

Nu är Skarpnäs skyddat som naturreservat

Nackas 16:e naturreservat ligger vid Nackas norra kust i Boo, cirka en kilometer från Orminge centrum. Skarpnäs naturreservat är ett kärnområde för biologisk mångfald med höga naturvärden och ett rikt växt- och djurliv.

Se upp för vilt på vägarna

Nu blir det mörkare på kvällarna och det betyder ökad risk för viltolyckor. För dig som är ute och kör bil är det viktigt att vara uppmärksam och beredd på att det kan finnas djur på vägarna.

Anmälan till höstens Naturstädning öppnar 20 september

Nu är det snart dags att anmäla sig till höstens Naturstädning. Var med och hjälp till att städa vår gemensamma natur, samtidigt som ni tjänar pengar till klass- eller lagkassan. Den 20 september öppnar anmälan.

Nu går det bra att bada i Söderbysjön

Efter avrådan från bad i Söderbysjön visar ny provtagning att badvattnet nu är tjänligt och går bra att bada i. Söderbysjöns badplats ligger i Nacka, men sköts av Stockholms stad.

Visar 5 av 127 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: