Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Uppföljning av strategin Ett drogfritt Nacka för unga

Utbildningsenheten har följt upp hur skolorna i Nacka arbetar med ANDT-frågor kopplat till strategin Ett drogfritt Nacka för unga. Strategin anger mål och riktmärken för ett samhälle för unga som är fritt från narkotika och dopning. Strategin gäller för alla som arbetar på kommunens uppdrag och förutsätter ett engagerat och medvetet arbete inom alla kommunalt finansierade verksamheter.

Ökad tillgång till legitimerade och behöriga lärare i Nacka

I Nacka kommun ökar andelen legitimerade och behöriga lärare i förskoleklass, grund- och gymnasieskola. Jämfört med Stockholms län och riket hade Nacka år 2022 en högre andel legitimerade och behöriga lärare i samtliga jämförda skolformer.

Nio av tio fick plats på sitt förstahandsval i skolvalet

I skolvalet till förskoleklass och grundskola till hösten 2023 fick 90 procent av eleverna placering på den skola de valt i första hand. Nästa alla, eller 99 procent, fick plats på någon av de tre skolor som de valt, en liten minskning från förra årets 100 procent.

Informationsmöten om allmän förskola

Under maj månad besöker utbildningsenheten i Nacka kommun de fem öppna förskolorna runt om i kommunen. Alla föräldrar är välkomna - ingen anmälan behövs!

Uppskattat pilotprojektet på öppna förskolan förlängs

Nacka kommun förlänger svenskundervisningen på öppna förskolan i Fisksätra. Pilotprojektet som har pågått sedan oktober 2022 ger inte bara stärkta kunskaper i det svenska språket för deltagarna utan ökar också deras möjligheter att komma in på arbetsmarknaden. Nu vill Nacka kommun ha mer tid att utvärdera projektets effekter och att analysera resultatet.

Visar 5 av 129 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: