Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Dibber International school Nacka läggs ner 2023

Huvudmannen Dibber har beslutat att avveckla grundskolan Dibber International school Nacka. Skolan kommer att stängas efter vårterminens slut, den 12 juni 2023.

Anledningen till avvecklingen är, enligt huvudmannen, att skolan under flera år kämpat med ett minskande elevantal. Detta har inneburit att det blivit svårare och svårare att skapa en organisation, och undervisningsgrupper, som håller tillräckligt god kvalitet.

Alla elever som ska ha betyg/omdömen för läsåret 2022/2023 kommer att få det. Huvudmannen har informerat alla vårdnadshavare och håller ett informationsmöte den 5 december.

Beslutet om avveckling gäller endast grundskolan. Dibbers förskola och den öppna förskolan i Älta fortsätter med sina verksamheter.

Vad händer nu?

Vårdnadshavarna behöver ansöka om ny skolplats på vanligt sätt via e-tjänsten. De som önskar ny plats till höstterminen 2023 ansöker under skolvalsperioden: Den 16 januari till och med den 6 februari 2023.

Eleverna får inte förtur till ny plats men Nacka kommun kommer att säkerställa att alla Nackabarn i skolpliktig ålder får en ny skolplacering.

Behöver du hjälp med e-tjänsten?

Vårdnadshavare som behöver hjälp med e-tjänsten är välkomna till något av Nackas bibliotek eller Nacka kommuns reception på Granitvägen 15.

Har du några frågor?

För frågor om att välja ny skola är du välkommen att kontakta Nacka kommun på telefon 08-718 80 00 eller info@nacka.se.

För frågor om nedläggningsbeslutet: kontakta huvudmannens kontaktperson Fredrik Menkus Wegbratt, tf. skolchef Dibber. Han har e-postadress fredrik.menkus.wegbratt@dibber.se.

Sidan uppdaterades: