Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Start

Nyheter

Lista över alla nyheter som publicerats på Nacka.se startsida.

Sandupptagningen pågår för fullt i kommunen

Årets sandupptagning är i full gång efter den snörika och extra sandiga vintern. Det är över 35 olika maskiner inblandade i de olika stegen i arbetet och nytt för i år är att ett helt eldrivet sopningsfordon tagits i bruk, som en del i kommunens omställning till fossilfria transporter och arbete för minskad miljöpåverkan.

Skyddsåtgärder för biologisk mångfald och hållbarhet i Orminge

I Orminge centrum fortsätter utvecklingen med planerna på bostäder och en vårdinrättning som tar plats i området söder om sjön Sarvträsk. För att skydda sumpskogen strax bredvid, och dess arter har en omfattande plan för miljöarbete och biologisk mångfald tagits fram.

Seminarium: Datastrategi möjliggör innovation

Hur motsägelsefullt det än kan låta, så ger ny teknik oss möjlighet att både bli mer kreativa, utveckla nya förmågor och att själva innovera, alltså skapa helt nytt - utan att vi först måste lära oss mer om teknik.

Gå eller cykla till skolan – bilfria veckan är igång

Denna vecka deltar Nackas skolor i bilfria veckan, ett initiativ för att minska antalet föräldrar som kör sina barn till skolan. Istället uppmuntras elever från förskoleklass till årskurs 6 att gå eller cykla. Totalt 15 skolor deltar i år, bland dem Noblaskolan Saltsjö-Boo i Tollare.

Elda rätt i Valborg

Planerar du att anordna valborgseld? Sedan årsskiftet 2023-2024 behövs dispens från kommunen för att elda vid offentliga tillställningar såsom vid valborgsmässoafton.

Visar 5 av 1045 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: