Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Bygget av nya Skurubron - i sommar och framåt

Snart är montagehallen som Trafikverket bygger vid Trafikplats Skuru klar. Därinne kommer mycket av arbetet fortsätta i sommar när ståldelarna som ska bli framtida bron monteras ihop. Till hösten börjar även arbetet att bygga om och anpassa trafikplatserna Skuru och Björknäs till nya Skurubron.

Inne i montagehallen monteras ståldelarna som ska bli den nya Skurubron ihop. Bron kommer sedan att skjutas ut, kallas även lanseras, bit för bit över sundet.

Trafiken flyttas i sidled

Under sommaren kommer det att genomföras ytterligare trafikomläggningar strax öster om den befintliga Skurubron. Det innebär att trafiken flyttas i sidled. Antal körfält påverkas inte. Mer information om detta kommer.

Bild från bygget av nya SkurubronFoto: Åse Wallin, Trafikverket

Vad händer framåt?

Trafikverket ska bygga om trafikplatserna Skuru och Björknäs. Det görs för att anpassa trafikplatserna och lokalvägar till den nya Skurubron som har ett annat läge än den befintliga Skurubron. Detta innebär att det blir flera trafikomläggningar vid bägge trafikplatserna under resten av året och en bit in i 2022.

I slutet av 2021 har Trafikverket lanserat en stor del av den nya bron över Skurusundet. Sommaren 2022 beräknas hela bron vara på plats och då är det dags för de slutliga arbetena. Hösten 2022 öppnar nya Skurubron för trafik.

Läs mer Trafikverkets webbplats:
Sommarens arbete och framåt
Projekt nya Skurubron

Sidan uppdaterades: