Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Ny chef för exploateringsenheten i Nacka

Nina Morling är Nackas nya exploateringschef. Hon har lång erfarenhet av exploateringsfrågor och kommer senast från en tjänst som chef på exploateringsenheten för Västra Söderort för Stockholms stad.

Nina Morling– Stadsutvecklingsprocessen i Nacka är inne i ett mycket aktivt och spännande skede. Med Nina Morlings gedigna erfarenhet är vi väl rustade för att driva och utveckla exploaterings-verksamheten i Nacka framåt tillsammans, säger stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm.

Nina Morling har varit verksam inom exploatering för Stockholm stad sedan 2015, och har också erfarenheter från fastighetsbranschen med uppdragsgivare som AB Familjebostäder, NCC Boende och Veidekke Boende. Hon är utbildad civilingenjör i lantmäteri med inriktning fastighetsekonomi.

– Nacka är en av de mest spännande kommunerna i Stockholm när det gäller stadsutveckling. Jag har ett genuint intresse för utveckling och strategi ser fram emot att tillträda rollen som exploateringschef där jag tillsammans med mina nya kollegor får bidra till att utveckla Nacka ytterligare i ett stadsutvecklingsperspektiv, säger Nina Morling.

Som exploateringschef för hela Nacka kommer Nina Morling att arbeta med att förverkliga Nackas övergripande vision och mål för stadsutveckling genom utveckling av bostäder, arbetsplatser, välfärdsfastigheter och omfattande infrastrukturprojekt i takt med miljö och Nackaborna. Bland de viktigaste stadsutvecklingsprojekten finns tunnelbanans utbyggnad till Nacka, överdäckningen av Värmdöleden med ny bussterminal och utvecklingen av Nackas lokala centrum och förnyelseområden.

Sidan uppdaterades: