Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Två veckor med eldriven lådcykel gav mersmak

Spännande, utmanande och jätteroligt! Så sammanfattar Maria Nester och och Magnus Molin sin testperiod med elcykel och eldriven lådcykel.

Familjen Molin-Nester har testat att använda elcykel och eldriven lådcykel till sina dagliga resor till och från förskola, skola, affär och arbete. De har använt cyklarna nästan varje dag. Och testperioden har gett mersmak.

Trevligt sätt att åka tillsammans

– Hela familjen har gillat att få komma ut, oavsett väder. Och barnen tycker det är jätteroligt att åka i lådcykeln, berättar Maria Nester. Man får mer kontakt än om de sitter i cykelvagn bakom en.

– Det var lite svårare att manövrera lådcykeln. I början kändes det nästan som om den skulle välta i kurvorna, säger Magnus. Men snart lärde vi oss.

”Skönt att få vila benen lite ibland”

Maria och Magnus bor i radhus i Saltsjö-Boo och har nära till förskola och skola, men desto längre till sina arbeten i centrala Stockholm. Magnus har redan en vana att cykla till jobbet, men på en vanlig cykel. Under testperioden provade han att ta elcykeln i stället och kunde då hoppa över dusch och klädbyte och cykla i arbetskläderna.

– Det var skönt att få ta det lite lugnt och inte behöva bli svettig som omväxling, konstaterar han.

Funderar på att köpa egen lådcykel

Enligt Maria Nester är det stor sannolikhet att testet inspirerar familjen till att köpa en egen lådcykel:

– Vi är väldigt ledsna över att behöva lämna tillbaka cyklarna. Vi behöver nog titta på hur vi ska göra framåt, säger hon.

Så var det att testa elcykel och lådcykel

1:06

Tvåveckorstestet är en del av kampanjen Testcyklist2020 som genomförs av Klimat- och energirådgivningen i samarbete med Nacka kommun och flera andra kommuner i Stockholms län. Följ gärna deltagarna i sociala medier via #testcyklist2020

Sidan uppdaterades: