Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nytt hotell i Sickla välkomnar besökare och tillför liv under dygnets alla timmar

Sickla blomstrar och nya, kreativa mötesplatser växer fram. Vid Marcusplatsen har den anrika Kåbergs Tapetfabrik omvandlats till ett härligt hotell som nu öppnar sina dörrar för besökare.

Idag var Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, med och välkomnade hotellet till Nacka under en invigning.

Det nya hotellet heter Clarion Collection Hotel Tapetfabriken och erbjuder en mix av hotellrum, konferensmöjligheter, restaurang och bar tillgängligt för både hotellets gäster och för grannar. Även gym och bastu finns i byggnaden. Hotellet bidrar till att göra platsen levande dygnet runt och skapar en trygg och levande stadsmiljö i Sickla, där helheten skapas genom kombinationen av boende, arbetsplatser, kultur, butiker och restauranger.

Det nya möter det gamla

För att bevara den äldre historiska känslan är fasaden delvis byggd med hjälp av de gamla återvunna tegelstenarna från tapetfabriken men innehållet i byggnaden är nytt och blir en tillgång för Nackaborna och besökare. Det är med andra ord samma tegel som möter besökaren nu som de som 1906 kom till jobbet på Kåbergs tapetfabriker. Runt om i lokalerna och på hotellrummen så hittar gästerna också påminnelser från tiden då det var tapetfabrik här.
Den äldre vackra industrihistoriska miljön i Sickla lever kvar i form av nya funktioner och upplevelser. Den gamla Tapetfabriken blir nu hotell, Dieselverkstaden har blivit kulturhus och Luftverkstaden kontor. Det gamla möter det nya i en spännande kontrast och dynamik.

Mats Gerdau 670x300.jpg

Hotellets vd Johanna Hellström, Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs samt Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Läs mer om Sickla

Sickla håller på att utvecklas. Här i området växer nya bostäder, arbetsplatser och trivsamma mötesplatser för rekreation, kultur och idrott fram. Samtidigt är det nära till naturen, vattnet och den framtida tunnelbanan. Läs mer om Sickla.

Foto: Atrium Ljungberg

Sidan uppdaterades: