Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Framtidsbild av Sickla med Tunnelbanan

Sickla

Sickla utgör den del av Nacka som gränsar till Stockholms innerstad. Här utvecklas en hållbar stadsmiljö med nya bostäder, arbetsplatser och trivsamma mötesplatser för rekreation, idrott och kultur. Om några år kommer tunnelbanan hit och i framtidens Sickla kommer det att vara smidigt att sig fram − oavsett om du går, cyklar eller åker kollektivt.

Liv och rörelse

Nacka växer och utvecklas. Sickla förändras och blir ett tätare, mer blandat område som ska ge plats för cirka 4 500 nya bostäder och nya ytor för handel och kontor. Sickla blir en stadsdel med liv och rörelse under fler av dygnets timmar jämfört med idag.

Mötesplatser och grönområden

När området förtätas och får nya invånare och besökare prioriteras trevliga mötesplatser, närhet till skola och fritidsverksamheter. Sicklas rika industri- och kulturhistoria tas tillvara. Ambitionen är också att de grönområden och vattendrag som finns i Sicklas närhet ska bli mer tillgängliga.

Knutpunkt för kollektivtrafik

Sicklas knutpunkt för kollektivtrafik ligger strax norr om Sickla köpkvarter. Platsen är redan nu en central plats för resande med kollektivtrafiken, men blir ännu viktigare när Sickla utvecklas. Idag kan byte enkelt ske mellan Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar. Nu pågår även utbyggnaden av nya tunnelbanan, med stationerna Sickla, Järla och Nacka. När den är klar 2030 kan du ta dig mellan Nacka och T-centralen på 12 minuter.

För att bytet till kollektivtrafiken ska bli ännu smidigare anpassas även närliggande gång- och cykelstråk , till exempel Sickla industriväg som byggs om till en stadsgata med trafiksäker miljö.

Hållbar dagvattenhantering

Hållbar dagvattenhantering är en angelägen fråga för hela Nacka – och för Sickla. Vid planering och utbyggnad är fördröjning, avledning och rening av dagvatten prioriterat.

Läs mer om arbetet:
Dagvattenrening i Kyrkviken/Järlasjön

Flera stadsutvecklingsprojekt i Sickla

Sickla är indelat i närmare 20 olika stadsutvecklingsprojekt. Några av projekten är i tidigt planeringsskede, medan andra har börjat märkas med markarbeten där nya vägar och hus tar form.
Några projekt är klara, som kontorsbyggnaderna på Uddvägen vilka färdigställdes 2018 samt studenthus i Alphyddan som färdigställdes 2018 och 2020. Läs mer om olika projekt i menyn till höger.

Läs programmet för Sickla här (PDF-dokument, 7,6 MB)
Läs strukturplanen här (PDF-dokument, 5,3 MB)

Nyheter

Mat, dryck och fynd i fokus på Nobelberget marknad

I lördags den 27 maj samlades många på Marcusplatsen i Sickla för att delta i den årliga marknaden på Nobelberget. Evenemanget erbjöd en rad olika aktiviteter och attraktioner, inklusive loppis, mat och dryck samt design och hantverk.

7 våningar bakluckeloppis i Sickla

Har du inga planer för helgen? I så fall kan ett tips vara att gå på bakluckeloppis i det runda parkeringshuset vid Marcusplatsen i Sickla på lördag och söndag 22 och 23 april. Där kan du med lite tur hitta alltifrån det där albumet som gör skivsamlingen komplett till kaffeservisen du suktat efter.

Få koll på Sicklaområdet - Nytt nyhetsbrev ute

Nacka genomgår en stor förvandling och utvecklas till en modern och livfull plats att bo och arbeta i. Sickla är ett av de mest spännande områdena, med nya bostäder, arbetsplatser, levande stadsgator, butiker och uteserveringar. En varierad arkitektur blandas med grönskande parker, innergårdar och torg.

Sidan uppdaterades: