Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu inviger vi konstverken vid tunnelbanans framtida entréer

Kom och bli berörd, nyfiken, inspirerad, arg eller road i Sickla, Järla och Nacka. Lördag 1 september inviger vi de tre tillfälliga konstverk som markerar platserna där tunnelbanans entréer ska ligga i Sickla, Järla och Nacka.

Välkommen till invigningen lördag 1september kl. 11-13!

Följ med oss till de nya stationerna och upplev konstverken och träffa kreatörerna, byggarna, landstinget och Nacka kommuns ledande politiker och tjänstepersoner. Vi börjar i Sickla kl. 11.00 och tar oss därefter vidare till Järla 11.45 och avslutar i Nacka, på Griffelvägen kl. 12.30.

Konstinstallationerna är ett samarbete mellan Nacka kommun och företagen som bygger hus kring de nya stationerna: JM, Unibail-Rodamco-Westfield, Atrium Ljungberg och Balder.

Konstverket i centrala Nacka kallas Väntans fönster mot framtiden och placeras vid Griffelvägen, mellan stadshuset och Nacka Forum. I Järla görs en muralmålning med tunnelbanetema längs Värmdövägen och i Sickla skapas en magisk oas som kan ge en känsla av att förflytta sig i både tid och rum.

Konsten hjälper oss att få syn på de platser där framtidens tunnelbaneentréer ska ligga, och kan skapa nyfikenhet och intresse kring vad som är på väg att hända i Nacka. Tunnelbanan är på väg och Nacka stad växer fram på västra Sicklaön. 14 000 nya bostäder och 10 000 nya arbetsplatser planeras här och konsten ska bidra till en välkomnande och spännande miljö under byggtiden.

Sidan uppdaterades: