Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Stadsutveckling & trafik

Nyheter om stadsutveckling och trafik

Tyck till om ett av Centrala Nackas nya kvarter

Nu tas nästa steg för ett nytt naturnära kvarter vid den blivande tunnelbanestationen Järla, i naturbana Centrala Nacka. Efter att ha lyssnat på Nackabornas synpunkter presenteras nu ett nytt förslag med generellt lägre hus där bostäderna anpassas bättre till platsen. Idag startar granskningsperioden för projektet Järla stationsområde norr, här kan du läsa mer och tycka till om förslaget.

Följ med in i Trafikverkets montagehall vid Skurubron

Du som reser över Skurubron har säkert sett den stora byggnaden. Det är montagehallen som Trafikverket byggt, det är därinne nya Skurubron monteras ihop. Följ med in och se hur det ser ut.

Nu får fler möjlighet att bo i Fisksätra, ett av Nackas mest naturnära områden.

Cirka 375 nya bostäder byggs på mark som idag främst används till parkering. Centrumet utvecklas och får ett nytt torg. Utbyggnaden ska bidra till en levande stadsmiljö och ett tryggt och säkert centrum.

Inga ishallar i Ektorp – kommunen utreder andra platser

Ishallar på kommunens fastighet vid Ektorpsvägen skulle bli alltför kostsamt. Därför ska en ny utredning genomföras för att hitta möjliga platser för de två hallar som ska ersätta dagens ishallar på Järlahöjden. Utredningen ska vara klar i november.

Nacka kommun beviljar 2,4 miljoner till återuppbyggnaden av Boo Folkets hus

Boo Folkets hus totalförstördes av en brand våren 2020. Nu börjar bygget av nya Folkets hus där Nacka kommun bidrar med drygt 2,4 miljoner kronor. Beslutet fattades av kommunstyrelsen 6 september 2021.

Visar 5 av 311 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: