Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Stadsutveckling & trafik

Nyheter om stadsutveckling och trafik

Edövägen i Orminge öppnar för dubbelriktad trafik

Måndagen den 25 september leds trafiken om på Edövägen för att åter bli en dubbelriktad väg. Helenbergsvägen kommer att stängas av. Anledningen är kommande mark- och ledningsarbeten på Helenbergsvägen.

Trafikplats Skvaltan byggs om för framtidens trafik

Nu börjar Trafikverket bygga om trafikplats Skvaltan. En efterlängtad ombyggnad som efter färdigställande innebär att trafikanter från Nacka Strand och Jarlaberg kommer att kunna köra ut direkt på Värmdöleden.

Spadtag för ny skola och idrottshall i Ektorp

Idag togs ett första spadtag för Ektorps nya skola. En helt ny skolbyggnad för åk F-9 inklusive förskola för totalt 900 elever kommer att byggas liksom en fullstor idrottshall samt en multisportplan på skolgården. På plats fanns Hemsös vd Nils Styf, kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) och Anders Bysell, vd för In3prenör, som tillsammans lyfte den symboliska spaden genom att lyfta jord från var sin grävskopa.

Ledningsarbete på Ältavägen

Älta växer och är populärt, inflyttningen är stor. Utvecklingen med nya bostäder och service sker i flera delar av Älta. Som en del i utvecklingen kommer ledningsarbeten att påbörjas onsdagen den 21 september. Genom ledningsarbetet säkras framtidens infrastruktur i marken.

Markanvisning av sex nya kvarter i Centrala Nacka

Den 19 september beslutade kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott att göra en markanvisning i tidigt skede till Skanska. Det är den kommande överdäckningen över motorvägen som skapar möjlighet att bygga bostäder, arbetsplatser och hotell, med butiker och restauranger i bottenvåningarna.

Visar 5 av 391 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: