Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Stadsutveckling & trafik

Nyheter om stadsutveckling och trafik

Nackas mest centrala naturreservat och nya bostadskvarter i Ryssbergen

Höga naturvärden i Ryssbergen skyddas för framtiden när Nacka kan få sitt sextonde naturreservat. Samtidigt växer Centrala Nacka norrut när ett nytt bostadsområde kan byggas med staden, skogen och vattnet som grannar.

Välkommen till digitalt informationsmöte 13 januari om detaljplan Tryckluftsfabriken, Sickla

Torsdagen 13 januari klockan 17.00-18.30 är du välkommen till digitalt informationsmöte om förslag till ny detaljplan för Tryckluftsfabriken, vilket är östra delen av Sickla köpkvarter. Här planeras för bostäder, arbetsplatser och nya mötesplatser, precis intill den framtida nya tunnelbanestationen. I förslaget finns även en förskola, nya promenadstråk och flera offentliga platser som torg och en park.

Utbyggnaden av Orminge centrum fortsätter med Serneke som ny entreprenör

Serneke Sverige AB har fått uppdraget av Nacka kommun att fortsätta utbyggnaden i Orminge när det gäller vägar, vatten och avloppsledningar. Avtalets värde uppgår till cirka 36 miljoner kronor.

Första spadtaget för nytt naturnära kvarter i Orminge centrum

Igår togs ett första spadtag för nytt kvarter i Orminge centrum. Spadtaget togs av Cathrin Bergenstråhle, ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, Magnolias regionchef Björn Bergman, Sernekes platschef Anders Eriksson och SBB:s projektutvecklingschef Erik Hävermark.

Markanvisningstävling för Sydvästra Plania i Sickla

Nu bjuder Nacka kommun in till markanvisningstävling för bostäder med fri upplåtelseform centralt i Sickla. Visionen är att skapa ett nytt stadskvarter med inbjudande och hållbar miljö, nya bostäder samt idrottsmöjligheter. Vi söker en medskapare och kreativ byggaktör som vill utveckla detta område, i en attraktiv del av Nacka.

Visar 5 av 335 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: