Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Samrådsmöte: Nu utvecklar vi Tattby station för framtiden

Saltsjöbanan kan få tätare turer med hjälp av nya dubbelspår vid Tattby station. På så vis kan två tåg trafikera sträckan samtidigt och mötas vid stationen. I onsdags 20/3 besökte ett 50-tal Nackabor och andra intresserade samrådsmötet som hölls i Saltsjöbadens Samskola nära Tattby station.

På samrådet presenterades planförslaget för Tattby station och trafikförvaltningens järnvägsplan för att göra det möjligt att bygga om stationen. På plats var projektledare och specialister från både Nacka kommun och trafikförvaltningen Region Stockholm.

– Vi hade bra samtal och svarade på medborgarnas funderingar och frågor om allt från ljudnivåer från tågen, säkerhet och passager vid skolan, till att parkering och naturvärden i området tas till vara, säger Anna Ellare, planarkitekt i projektet på Nacka kommun.

Ombyggnation av stationen är en av förutsättningarna för att göra det möjligt för Saltsjöbanans tåg att gå var 12:e minut istället för dagens 20-minuterstrafik.

Samrådstiden fortsätter till och med 10 april. Det betyder att du som vill kan lämna in synpunkter och frågor om utbyggnaden fram tills dess. Längre ner under Kontakt ser du var du lämnar dem.

Vad händer sedan?

Nacka kommun kommer att gå igenom de synpunkter som kommit in angående detaljplaneförslaget och sammanställa dem i en samrådsredogörelse. Nästa steg därefter är att bearbeta planförslaget och ställa ut det för granskning, vilket planeras under vintern 2019.

Var med och påverka

Under 2019 kommer det att hållas flera samråd i Nacka kommuns stadsbyggandsprojekt. Det är ett utmärkt tillfälle för medborgare att tala direkt med och ställa frågor till expertis inom olika områden, till exempel landskapsarkitekter, bullerexperter och miljösamordnare. Håll utkik här www.nacka.se

Kontakt

Maila dina synpunkter till: registrator.plan@nacka.se, med ämnesraden: KFKS 2014/717-214.

Eller skriv till:
Nacka kommun
Miljö- och stadsbyggnadsnämnden
Planenheten KFKS 2014/717-214
131 81 Nacka

Sidan uppdaterades: