Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Det finns viktig information

Just nu är efterfrågan extra hög på ärenden hos Bygglovsenheten, vilket gör att du kan behöva vänta längre än vanligt på svar och besked från oss.

Mer information

Nytt äldreboende i Graninge invigt

Torsdagen den 5 september invigdes det nya äldreboendet på Graninge, tidigare Graninge stiftsgård, i östra Boo.

Det var stor uppslutning när Silverlife invigde sitt nya äldre- och seniorboende, med utsikt över Baggensfjärden, där några seniorer redan flyttat in i slutet av augusti. Nu finns ett äldreboende med 54 platser. På platsen byggs också cirka 100 seniorlägenheter. Hela anläggningen drivs i privat regi, av företaget Silverlife.

De boende var förstås hedersgäster på invigningsceremonin, varav några valde att delta aktivt, medan andra beskådade evenemanget på lite håll, från en av balkongerna i det nybyggda vårdboendet. En jazzorkester spelade gamla örhängen och många syntes ta ett par danssteg i smyg i vimlet.

Talare var Peje Emilsson, grundare och en av ägarna till Silverlife, vd Mats Sundbom och Kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau.

Mats Gerdau, hälsade Silverlife välkomna till kommunen och konstaterade att Graninge är det tionde privata äldreboendet i kommunen, och att alla är olika.

– I Nacka ska alla kunna förverkliga sina drömmar. Och då ska det också finnas stor frihet att välja boende, och äldreboende. Begreppet ”One size fits all” är verkligen inte rätt, och särskilt inte här i Nacka, sade han.

Efter invigningsceremonin visades lokalerna i det nybyggda boendet upp, och gästerna fick även se sig om den gamla, men nyrenoverade huvudbyggnaden, där det nu öppnats en restaurang som är öppet inte bara för boende och deras gäster, utan också för allmänheten.

Sidan uppdaterades: