Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Bostadsbyggare köper tomter i Norra Skuru

Nacka kommun har utsett vilka som ska få köpa två tomter i Norra Skuru efter en anbudstävling. De två högsta anbuden kom från Innovation Properties respektive SDUAB Svensk Detaljplaneutveckling, som båda planerar att bygga bostäder.

Den 12 maj tar kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott ställning till försäljningen av två fastigheter i Norra Skuru. Tomterna ligger vid Skurusundsvägen i Norra Skuru och får bebyggas med villor, radhus, kedjehus eller parhus.

– Det har varit stort intresse för att köpa de här tomterna, och vi är mycket nöjda med att båda de vinnande buden dessutom var klart högre än vad tomterna var värderade till. Det visar att det fortsatt är mycket attraktivt att bygga och bo i Nacka, konstaterar Jonas Nylander, exploateringsingenjör och projektledare för markanvisningen, på Nacka kommun.

Den större tomten, Sicklaön 40:18, är på 12 000 kvm och säljs för 76 miljoner kronor till Innovation Properties.

– Vi är väldigt glada över förvärvet och ser fram emot att utveckla cirka 40 arkitektritade radhus med takterrasser. Läget är fantastiskt fint med naturen inpå knuten och ett stenkast från Skurusundet, säger Johan Bondebjer, grundare av Innovation Properties.

Den mindre tomten, Sicklaön 40:19, är på cirka 4 300 kvm och säljs för 30,01 miljoner kronor till SDUAB Svensk Detaljplaneutveckling.

– Det är med stor glädje och entusiasm som vi nu påbörjar projekteringen av vårt andra bostadsprojekt på Sicklaön, Lovehusen -Skuru Udde. Bostäderna ritas av den prisbelönte arkitekten Love Arbén, berättar Philip Du Rietz, vd och ägare på SDUAB Svensk Detaljplaneutveckling AB.

Kommunstyrelsen beslutade i januari 2020 att sälja tomterna och en anbudstävling utlystes, som avslutades den 30 mars. Cirka 15 anbud per tomt kom in under anbudsperioden. Affären ska innan den går igenom först godkännas av kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott den 12 maj, och därefter beslutas av kommunfullmäktige den 15 juni.

Sidan uppdaterades: