Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Två nya skolor klara i år

Nu står nya Boo Gårds skola och Sigfridsborgsskolan klara. I augusti kommer 1700 elever att möta höstterminen i moderna, ljusa och funktionella lokaler, optimala för lärande och kunskapsutveckling.

– Vi är mycket stolta över våra nya skolor i Nacka kommun. Både Sigfridsborgsskolan och Boo Gårds skola är miljöanpassade och har stora, luftiga lokaler med trivsamma miljöer, utformade för att underlätta modernt lärande, säger Åsa Lundmark, biträdande enhetschef för bygg- och anläggningsenheten i Nacka kommun.

Boo Gårds skola får plats för fler och äldre elever

Boo gårds skola i Lännersta har tidigare varit en skola för elever upp till årskurs 6 med 540 elever. Nu kommer skolan kunna ta emot elever upp till årskurs 9. Nya skolan rymmer totalt 900 elever. En ny sporthall som ska ersätta den tidigare hallen kommer att börja byggas i höst och beräknas bli klar till skolstart hösten 2022. Boo gård skola har en byggbudget på 327 miljoner kronor.

boo gård skola artikel.jpgNya Boo Gårds skola

Populära Sigfridsborgsskolan rymmer äntligen alla elever

Med den nybyggda Sigfridsborgsskolan i Älta får äntligen eleverna det utrymme som de behöver, efter flera år av trångboddhet. Skolan flyttade in sin verksamhet efter skolavslutningen i år och under sommaren påbörjas arbeten med skolgården och den gamla skolan rivs. Därefter börjar arbetet med den nya sporthallen som ska stå klar slutet av 2022. Budget för skolbygget: 282,5 miljoner kronor.

Foto färdig skolbyggnad - artikel.jpgNya Sigfridsborgsskolan

När nya skolor byggs i Nacka kommun är ledorden kreativitet, flexibilitet och trygghet vägledande för att säkerställa att skolorna blir optimala för lärande och kunskapsutveckling. De nya skolorna är byggda i två plan med stora, luftiga lokaler och miljöanpassade enligt kriterierna för miljöbyggnad silver. Solceller har monterats på stora delar av taken. Tillsammans med bergvärme är solceller en av energikällorna som ger skolorna el.

Sidan uppdaterades: