Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Första spadtaget för nytt naturnära kvarter i Orminge centrum

Igår togs ett första spadtag för nytt kvarter i Orminge centrum. Spadtaget togs av Cathrin Bergenstråhle, ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden, Magnolias regionchef Björn Bergman, Sernekes platschef Anders Eriksson och SBB:s projektutvecklingschef Erik Hävermark.

Strax söder om naturområdet Sarvträsk börjar nu Magnolia Bostad och SBB att bygga 220 hyreslägenheter i varierande storlekar från ettor till fyror. Här i hörnet mellan Edövägen och Mensättravägen skapas ett nytt bostadskvarter med byggnader på mellan fyra och sju våningar. I gatuplan skapas verksamhetslokaler för en levande och trygg gatumiljö. Genom bilpool, kylutrymme för matleveranser och en cykelverkstad minskar behovet av biltransporter.

Ny bild artikel spadtag.jpg

Från vänster i bild: Anders Eriksson, Erik Hävermark, Cathrin Bergenstråhle och Björn Bergman.

Livfullt och tryggt

– Efter många års planering tar utvecklingen av Orminge fart, säger Cathrin Bergenstråhle (M), ordförande i miljö- och stadsbyggnadsnämnden i Nacka. Vi ser fram emot ett livfullt, tryggt centrum med bra service och bostäder. De här kvarteren blir ett nytt inslag som gör området attraktivare.

– Det känns väldigt bra att vara i gång med vårt första bostadsprojekt i Orminge Centrum och vara en del av utvecklingen i området, säger Björn Bergman, Regionchef Öst, Magnolia Bostad.

-SBB är Europas största fastighetsutvecklare och vi är nu glada för ytterligare en byggstart detta år. Vi är stolta över att tillsammans med Magnolia Bostad få vara bland de första ut i den stora omvandling som ska ske av Orminge centrum, säger Erik Hävermark, projektutvecklingschef, SBB.

En gårdssmiljö som bjuder in till umgänge

Lägenheterna ska bli ljusa och öppna med hög grundstandard. De flesta lägenheter kommer att ha balkong, uteplats eller fransk balkong. Området präglas av en sammanhängande gårdsmiljö med plats för umgänge och lek. Bakom arkitekturen står Kontrast Arkitekter och projektet kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

Preliminär inflyttning är beräknad till sommaren 2024.

Orminge_cam02.jpgVisionsbild över hur kvarteret vid Sarvträsk kan komma att se ut. Arkitekt: Magnolia

Orminges utveckling

Tryggt, tillgänglig och levande är de viktigaste ledorden när Orminge utvecklas. Planen är att centrumet ska vara klart 2030. Då kommer det att finnas nära 2 000 nya bostäder i centrum, lokaler för handel och annan verksamhet, utvecklad bussgata, nytt parkeringshus för infartsparkering och platser för rekreation och möten. Läs mer: nacka.se/orminge

Sidan uppdaterades: