Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
April

Tillfällig torgmiljö ska skapa trivsel i Nacka strand

Innan sommaren ska J V Svenssons torg i Nacka strand få en tillfällig torgmiljö med sittplatser, växter och en stämningsfull belysning. På sikt kommer ytan få en permanent utformning, men fram till dess önskar Nacka kommun att torget blir en trivsam plats att vistas på.

J V Svenssons torg ligger vid busshållplatsen i Nacka strand och i närhet till bostäder, skolor, butiker och restauranger. Här rör det sig många skolungdomar, boende och besökare under både dag- och kvällstid, varpå det är viktigt att torget, även under byggtider, är en trivsam och trygg plats att vistas på.

Därför kommer Nacka kommun, i samarbete med exploatörerna i området, göra torget ännu trivsammare med nya växter, tallar och en stämningsfull belysning.

- Det pågår många arbeten i Nacka strand och för Nacka kommun är det viktigt att vi gör vad vi kan för att skapa trivsamma platser för både boende, besökare och verksamheter i området under byggtiden, säger Louise Rittsjö, projekteringsledare i Nacka kommun.

Tillfällig utformning av torget

Utformningen av J V Svenssons torg är tillfällig då Nacka på sikt kommer att utföra en permanent utformning av torget. Detta omfattas av ledningar i mark, nytt markytskikt, belysning, möblemang och plantering.

Längre fram ska hela torget och området runtomkring göras om för att skapa ett naturligt flöde från torget till trappan som leder ner till vattnet i Nacka strand.

Torgets tillfälliga utformning beräknas vara klar innan sommaren.

Sidan uppdaterades: