Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nyheter om trafik, vägar och resande

Nya elkablar i Finntorp och Alphyddan

Under 70-talet byggde Nacka Energi ut dagens distributionsnät i Finntorp. Nu har kablarna uppnått sin livslängd och kommer därför att grävas upp för att ge plats åt nya moderna elkablar med högre kapacitet och driftsäkerhet samt att kabelskåp byts ut och ny nätstation byggs.

Framtidens Sickla – Så blir nya knutpunkten

Sickla utvecklas till en viktig knutpunkt i framtidens kollektivtrafik och just nu pågår många arbeten samtidigt i området. Tillsammans med Atrium Ljungberg och nya tunnelbanan lanserar Nacka kommun fem nya visionsbilder som visar knutpunkten vid Sickla stationshus där tunnelbanan, Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar ska mötas. Bilderna visualiserar Sicklas framtid som en urban, levande stadsdel.

Vintercykling - En trend som växer

Allt fler väljer att cykla även under vintern, ett steg mot mer hållbara resvanor och ett aktivare liv. I november startade Nacka kommuns årliga projekt ”cykla på vintern”. Nu har vi kommit en bit in på nya året och är nyfikna på hur det går för våra vintercyklister. Vi har frågat Dorotea Rahlén Bexander hur hon tycker att det fungerar.

Nattarbete på Gamla Värmdövägen

I natt måste vi utföra oplanerat vägarbete vid Gamla Värmdövägen i anslutning till korsningen vid Värmdövägen på grund av en upptäckt vattenläcka som orsakat hålrum i marken. Arbetet förväntas tyvärr bli högljutt.

Färdigsprängd tunnel mellan station Järla och Nacka

Nu är tunnelsprängningarna färdiga mellan stationerna Järla och Nacka i nya tunnelbanan. Tunnlarna från de olika stationerna har mötts och det är öppet hela vägen, vilket betyder att anläggningsarbeten för de framtida stationerna och spåren kan börja på allvar.

Visar 5 av 200 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: