Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackas pappor lockade till internationellt besök

Deltagare från Armenien, Serbien, Estland, Moçambique, Uganda och Turkiet trotsade förra veckans snöoväder för att lära sig mer om pappagrupper. De var särskilt intresserade av öppna förskolan i Ektorp med sitt stora antal pappor som besökare.

Besöket var ett initiativ av Svenska institutet. Deltagarna hade rekryterats av svenska ambassader i respektive land.

- Vissa arbetar med pappagruppsverksamhet idag medan andra var nyfikna på att starta upp verksamhet, berättar Michael Skoglund, Svenska institutet.
- Det var ett inspirerande besök. Öppna förskolan i Ektorp var särskilt intressant därför att de har hela 40 procent pappor som besökare.

Svenska institutet erbjuder svenska ambassader möjligheten att få stöd i sitt arbete på jämställdhetsområdet. De har bland annat arbetat med fotoutställningen Swedish Dads. Ambassader som arbetar med en lokal part kring tema jämställt föräldraskap eller pappagruppsarbete erbjöds möjligheten att skicka deltagare på studiebesök.

- Vår förskola hade valts ut som ett av två ställen att besöka. Detta är vi mycket stolta och glada för! säger Marianne Westerdal, förskollärare.

Läs mer om öppna förskolan i Ektorp

Sidan uppdaterades: