Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Earth Hour – var med och agera för klimatet

Klockan 20:30 – 21:30 lördag den 27 mars gör människor över hela världen en gemensam markering för klimatet. Var med du också!

Som en symbolisk handling är det många som släcker lamporna klockan 20:30 den 27 mars 2021. För att klara miljöutmaningarna behöver kommunala verksamheter, företag, föreningsliv och Nackabor gå åt samma håll. Nacka kommun jobbar aktivt med miljöfrågor och har satt upp sex stycken lokala miljömål som vi arbetar mot.
Här kan du hitta kommunens lokala miljömål.

Så kan du vara med och bidra

Det finns mängder av små och stora val vi kan göra till vardags som har betydelse för miljön, exempelvis att äta vegetariskt eller att gå, cykla eller åka kollektivt istället för att ta bilen när det är möjligt. Vi har samlat fler energi- och klimattips här.

I samband med Earth Hour bjuder Peak-nätverket i Nacka, Nacka vatten och avfall och Nacka energi in skolor för att arbeta med årets tema "Den hållbara ön Utopia".
Läs mer om satsningen här.

Vad är Earth Hour?

Earth Hour är världens största miljömanifestation. Varje år i mars släcker miljoner människor i hela världen ljuset när klockan är 20.30 i respektive land för att visa sitt engagemang för klimatfrågan.

Earth Hour startade år 2007 på initiativ av Världsnaturfonden (WWF) i Australien. 2018 slog Earth Hour nytt rekord med 188 deltagande länder. I Sverige deltog 89 procent av kommunerna.

Läs gärna mer om Earth Hour på WWF:s hemsida.

Earth_hour_670px.jpg

Sidan uppdaterades: