Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nu öppnas strandpromenaden som länkar ihop Nacka med Stockholm

Samtidigt som våren gör entré öppnas strandpromenaden längs Svindersviken. När den sista biten nu är på plats är det möjligt att promenera utmed vattnet från Nacka strand till Stockholm.

Att Nacka kommun valt att bygga ihop strandpromenaden som ett sammanhållet stråk är ett led i att tillgängliggöra kommunens naturområden för fler personer.

Efterlängtat

- Det här är efterlängtat. Fram till nu har området varit otillgängligt. När strandpromenaden nu är klar förenas slingan till en sammanhängande natur- och rekreationsupplevelse med utsikt över Svindersviken, säger Lars Hedrén, projektledare på Nacka kommun.

Trädäck

Den sträcka av strandpromenaden som nu öppnar passerar ovanför Nacka båtklubb. Den består till en del av asfalt men den längsta sträckan är ett 2,5 meter brett trädäck, vilket gör det möjligt för både den som kommer med barnvagn och för den som är rullstolsburen att njuta av promenaden. Det går också att cykla.

Följer berget

Promenaden har anpassats så att den följer det intilliggande bergets vindlande former. Sträckan kommer att underhållas och vara möjlig att gå året runt.

Sidan uppdaterades: