Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Plats för spontan lek framför stadshuset

Framför stadshuset har det dykt upp en lekpark som ska bjuda in till spontan lek. Det är en så kallad pop up-park som snabbt kan monteras upp och lika snabbt kan flytta vidare till ett annat ställe.

En annorlunda lekplats har landat på en av gräsytorna framför stadshuset. En lekfullt utformad container med öppna dörrar mot omvärlden och en knallblå rutschkana ska bjuda in förbipasserade att stanna och leka en stund.

– Vi ville prova att erbjuda spontanlek på en oväntad plats och ett lite annorlunda sätt, berättar Marika Zetterström, landskapsarkitekt på Nacka kommun.

Vad är syftet med att ställa lekparken just här?

– Det byggs och stökas mycket i området, men samtidigt finns det outnyttjade ytor som vi ville göra något kul av.

Vem vänder den sig till?

– Alla som känner sig lite leksugna och befinner sig i närheten, till exempel barn på väg mellan Nacka Forum och Nacka IP.

Hur länge blir lekparken kvar?

– Det får vi se. Vi har tidsbegränsat bygglov för pop up-parken i högst tre år. Men den kan lätt flyttas. Så när platsen behöver användas till något annat eller om vi kommer på att den passar bättre någon annanstans, så flyttar vi den.

En del av Trivsel- och tillgänglighetspaketet

Pop up- parkerna ingår i projektet Trivsel och tillgänglighet, som initierats av Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun. Senare i höst och vinter kommer effektbelysning att sättas upp på fem olika platser i kommunen. Lite längre fram kommer också en trädpark i Velamsund, sittbänkar längs med en stig till Velamsund, en naturhinderbana för barn i Nyckelviken, en pump track-bana i Trollsjöreservatet samt flera nya blomsterplanteringar runt om i kommunen.

Sidan uppdaterades: