Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Stora problem på grund av regn - Värmdövägen är avstängd väster om Boovägen

En sträcka på Värmdövägen väster om Boovägen har stängts av på grund av stora vattenmängder. Även på andra håll i Nacka är risken stor för översvämningar.

Onsdagen den 26 maj föll det 51 mm regn över Nacka, enligt Nacka Vatten och Avfalls regnmätare och regnet fortsätter att falla under torsdagen. Håll koll på din källare och räkna med längre restid om du måste ut i trafiken.

Trafiken

Värmdövägen är avstängd väster om rondellen vid Boovägen. Vattnet behöver pumpas bort och utrustning är på väg.

Karta översvämning.JPGKartan visar vilken del av Värmdövägen som stängts av.

Även andra vägar kan vara vattentäckta, men just nu ska det gå att ta sig fram. Var beredd på att det kan ta längre tid än vanligt. Om du kör bil bör du ta det försiktigt och sänka farten om det ligger vatten på vägen, annars finns risk för vattenplaning.

SL rapporterar stora störningar på grund av vatten på vägarna. Kolla gärna upp din resa i förväg via https://sl.se/reseplanering/trafiklaget/ eller SL:s app.

Fastighetsägare

Många fastighetsägare hör av sig till Nacka Vatten och Avfall för att få hjälp i samband med översvämningar på tomten eller i huset. Om du har källare och/eller bor lågt ökar risken för att du ska få in vatten i huset. Här kan du läsa mer om vad du kan göra själv för att förebygga eller om du redan drabbats: https://www.nacka.se/nackavattenavfall/vatten-och-avlopp/spillvatten/oversvamning/

Dricksvattnet hotas inte

Det finns ingen risk för försämrad dricksvattenkvalitet, eftersom vattenledningssystemet är trycksatt. Det innebär att dagvatten ej kan tränga in i vattenledningssystemet, meddelar Nacka Vatten och Avfall.

Sidan uppdaterades: