Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Bygga, bo & miljö

Nyheter om boende och miljö

Här samlas nyheterna som publiceras på startsidan för Boende & miljö. Via "Följ nyheterna" kan du få dem listade i ditt eget nyhetsflöde på nacka.se eller få dem som e-post.

Nacka kommun satsar på återbruk av möbler

Nu ökar vi återbruket av möbler i våra verksamheter. Renoverade och återanvända möbler till skolor, förskolor och äldreboenden sparar pengar och bidrar till att vi kan nå våra miljömål.

Besök den mobila kretsloppscentralen i helgen

Helgen den 9-10 oktober kommer den mobila kretsloppscentralen till dig. Här kan du lämna mindre mängder grovavfall, smått elavfall, återbruk, textil och farligt avfall. Välkommen!

Nackafamiljer ska minska sitt avfall – följ våra Minimeringsmästare

Nu har åtta hushåll valts ut att delta för Nackas räkning i Minimeringsmästarna – en tävling under ett års tid för hushåll i hela Sverige som vill minska sitt avfall och ställa om till en mer hållbar livsstil. Följ familjernas utmaning på #minimeringsmästarna_nacka på sociala media.

Startskott för projektet Klimatneutrala Nacka - kommunen får medel via Viable Cities

Nacka går in som medlem i innovationsplattformen Viable Cities och är en av 23 svenska kommuner som får medel från utlysningen Klimatneutrala städer 2030 2.0. Syftet är att utveckla och testa nya arbetssätt samt påskynda och förstärka klimatomställningen tillsammans med näringsliv, civilsamhället och forskare inom akademin. Målet är tydligt – ett klimatneutralt Nacka år 2030.

Internationella matsvinnsdagen 29 september

I dag är det FN:s internationella matsvinnsdag då alla länder i världen uppmanas att fokusera på matsvinn. Så här kan vi i Nacka bidra till målet om halverat matsvinn.

Visar 5 av 164 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: