Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Bygga, bo & miljö

Nyheter om boende och miljö

Här samlas nyheterna som publiceras på startsidan för Boende & miljö. Via "Följ nyheterna" kan du få dem listade i ditt eget nyhetsflöde på nacka.se eller få dem som e-post.

Besök den mobila kretsloppscentralen i helgen

I helgen 17-18 februari kan du lämna smått grovavfall och elavfall, återbruk, textil och farligt avfall till Mobil KLC Mini. Välkommen!

Enklare sätt att sopsortera för Nackas villaägare

Senast 2027 ska alla villaägare i Nacka få nya tvåfackskärl för att kunna sortera ut även förpackningar vid sin bostad. Det beslutades av kommunfullmäktige i Nacka den 29 januari. Fram tills de nya kärlen är på plats fortsätter villaägarna att sortera sina förpackningar vid Nacka vatten och avfalls återvinningsstationer.

Lagkrav på utsortering av matavfall 1 januari 2024

I Nacka har det varit frivilligt att sortera sitt matavfall sedan matavfallsinsamlingen infördes 2011. Från och med den 1 januari 2024 är det enligt ny lagstiftning obligatoriskt för alla hushåll och verksamheter i Sverige att sortera ut sitt matavfall. Ett lagkrav som Nacka kommun erhållit dispens från.

Tänk på det här innan du använder fyrverkerier

För många går nyår och fyrverkerier hand i hand. Men det finns mycket att tänka på innan du använder fyrverkerier: ta reda på om du behöver tillstånd, var försiktig och visa hänsyn.

Nacka vatten och avfall tar över ansvaret för Nackas återvinningsstationer

Från den 1 januari 2024 tar Nacka vatten och avfall över ansvaret för återvinningsstationerna i Nacka. Det görs för att skapa ett mer effektivt återvinningssystem och på så sätt bidra till Sveriges klimatmål.

Visar 5 av 185 nyheter Visa 5 nyheter till

Sidan uppdaterades: