Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Våga Visa-observationerna från hösten 2019 visar på spridning mellan enheterna

Inom ramen för Våga Visa-samarbetet genomförs varje år observationer inom förskola, grundskola och gymnasieskola som resulterar i en skriftlig rapport med enhetens styrkor och förbättringsområden. Här kan du läsa om observationerna från hösten 2019.

Under hösten 2019 har fyra förskolor och fyra grundskolor har observerats. Inga gymnasieskolor eller särskolor har observerats eftersom det inte funnits tillgång till observatörer inom dessa skolformer.

Av de fyra observerade förskolorna bedömdes Montessorihuset och Jarlabergs förskola uppnå god kvalitet vid observationstillfället.
En av förskolorna har fått mycket låg bedömning av observatörerna och kommer att följas upp tidigare än ett år efter observationen.

Av de fyra observerade grundskolorna är det tre som överlag bedömts uppnå god kvalitet vid observationstillfället och en som inte gjort det. En av grundskolorna, Järla skola, har fått mycket höga bedömningar av observatörerna och uppfyller kriterierna för ett gott exempel inom utvärderingssamarbetet Våga visa.

Höstens uppföljningar av förskolor och skolor som observerades hösten 2018 visar att observationsrapporterna i de flesta fall har använts för att utveckla kvaliteten i verksamheterna. Arbete har skett inom samtliga de områden som observatörerna tog upp som utvecklingsområden. I flera fall är det ett pågående arbete.

Läs hela tjänsteskrivelsen

Ta del av alla observationerna från hösten 2019

Sidan uppdaterades: