Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skolinspektionen återkallar godkännandet för Nacka International School

Skolinspektionen beslutade den 19 maj att återkalla godkännandet för Frihab AB som idag driver Nacka International School (fd. Akademiska skolan). Beslutet innebär att tidigare godkännanden för Frihab AB att bedriva skola upphör att gälla från och med den 1 juli 2021.

Skolinspektionen har beslutat att återkalla godkännandet för Frihab AB, som idag driver Nacka International School (fd. Akademiska skolan). Återkallandet görs på grund av bristande lämplighet i ägar- och ledningskretsen samt att företaget inte har ekonomiska förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för verksamheten. Beslutet kan överklagas av huvudmannen.

Nacka kommun har ansvar för att alla skolpliktiga barn har en skolplacering till kommande läsår och utbildningsenheten på Nacka kommun har påbörjat planering för att eleverna ska få annan skolplats till hösten.

Vårdnadshavarna kommer under torsdagen att få information om att de som vill välja ny skola för sitt barn ska göra det via Nacka kommuns e-tjänst Nacka24 senast den 4 juni. Vårdnadshavaren har möjlighet att ange önskemål om tre skolor och Nacka kommun kommer att försöka ordna plats enligt vårdnadshavarens önskemål. Om det inte är möjligt kommer eleven att placeras i närmaste kommunala skola som har ledig plats. Besked om skolplacering kommer att meddelas i god tid inför skolstarten i augusti.

Vårdnadshavare som har frågor kring valet av ny skola för sitt barn är välkomna att kontakta Nacka kommuns kundservicecenter på telefon 08-718 80 00, e-post info@nacka.se. Det går också bra att besöka något av biblioteken i Nacka som kan hjälpa till med skolvalet via e-tjänsten Nacka24.

Läs hela pressmeddelandet från Skolinspektionen

Sidan uppdaterades: