Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Två lärare från Nacka nominerade till lärarpriset Guldäpplet

Drygt hundratalet lärare från hela landet har i år nominerats till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet. De är verksamma från förskola till gymnasium och Komvux. Priset delas ut årligen och firar i år sitt 20-årsjubileum. Två av de nominerade är lärare i Nacka.

Guldäpplet är en utmärkelse som syftar till att synliggöra lärare som utvecklar undervisningen med stöd av digitala verktyg, medier och arbetsformer. Lärare som lyfter både sina egna elever och sina kollegor, genom samarbete och delning av erfarenheter. Nomineringar görs av kollegor, skolledare och skolhuvudmän över hela landet. Det betyder att det är skolans professioner som väljer ut, motiverar och lyfter fram sina kandidater. Utmärkelsen blir på så vis en spegling av professionernas egen bedömning av viktiga insatser och trender.

Årets nominerade till lärarpriset Guldäpplet visar att digitaliseringen nu når skolan på bred front och berikar alla ämnen. Nytt för året är att så många nominerade är drivande i att ge hela skolan – alla elever och alla lärare – möjlighet att dra nytta av digitaliseringen.

Här kan du läsa mer om de två nominerade lärarna från Nacka:

Moa Mårtensson, speciallärare på Kunskapsskolan Nacka

Moa är nominerad bland annat för sitt sätt att använda digitalt stöd i hela sin undervisning för att underlätta elevernas lärande och skapa struktur. Allt undervisningsmaterial inklusive mål, uppgifter, texter och bedömning är digitalt. Hon använder även olika program för läsning och skrivstöd, inte bara för elever med läs-och skrivsvårigheter. I sin roll som förstelärare är hon drivande i hela skolans pedagogiska utvecklingsarbete och hon delar gärna med sig av sina egna erfarenheter och stöttar andra lärare och elevresurser.

Teresia Gerdén, förstelärare, lärare i matematik och naturkunskap, Praktiska gymnasiet Nacka

Teresia är nominerad bland annat för att hon gör sitt yttersta både i det fysiska klassrummet, och via fjärrundervisning. Hon använder de digitala hjälpmedel som finns tillgängliga för att utveckla sin undervisning och elevernas lärande, vilket också uppskattas av eleverna. Hon driver den pedagogiska utvecklingen med stöd av digitala verktyg både med de egna eleverna och med kollegorna på skolan.

Guldäpplet

Guldäpplet utdelas av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners bland annat är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten.

Förutom ett stipendium på 25 000 kronor består priset av ett vackert glasäpple med inläggning i äkta guld. Glasäpplet är designat och utfört i finaste hantverk av mästarna vid Bergdala studioglas i Hovmantorp.

Bland de nominerade utser juryn, bestående av tidigare pristagare och partners, tre finalister som presenteras den 28 september. Prisutdelningen kommer att ske i samband med firandet av Guldäpplets 20-årsjubileum, på Guldäpplets dag, i Stockholm den 28 oktober. Då presenteras även mottagarna av Guldäpplets Jubileumsutmärkelse.

Läs mer på Guldäpplets egen webbsida

Sidan uppdaterades: