Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...
Februari

Den 7 mars öppnas kön till Järlahöjdens förskola

Järlahöjdens förskola beräknas starta sin verksamhet den 2 oktober 2023 och från och med den 7 mars går det att ställa sig i kö till förskolan. Förskolan kommer att drivas av Nacka kommun.

Den nybyggda förskolan ligger på Järlahöjden i centrala Nacka intill Eklidens skola och den blivande stadsparken. Den inhägnade förskolegården kommer att erbjuda naturlek med träd och bevarade berghällar. Järlahöjdens förskola kommer kunna ta emot 160 barn. Barnen kommer att delas in i olika avdelningar för barn i ålder 1–3 år respektive 3–5 år. Förskolan kommer ha en egen kock som lagar all mat från grunden och till stor del på ekologiska råvaror.

Förskolan tillhör Järlahöjdens rektorsområde dit ävensom även har förskolorna Talliden, Jarlaberg, Kristallen och Optimus samt språkförskolan Delfinen.

Länk till förskolans egen webbsida

Så här fungerar kö till en ny förskola

Alla som anmäler sig under det dygn då kön öppnas får den 7 mars som ködatum till förskolan. Sedan ordnas alla barn som anmälts samma dygn efter sitt personnummer. Detta enligt Nacka kommuns köregel "Om flera barn har samma ködatum och önskat placeringsdatum gäller födelsedatum som nästa sorteringsbegrepp, vilket innebär att de äldre barnen placeras före de yngre i kön".

Illustrationen av förskolan är en visionsbild framtagen av Double Action AB.

Sidan uppdaterades: