Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Skolan ansvarar för betygsutskrifter

Det är skolan där du läst kursen som ska utfärda betyg och och hjälpa dig med betygsutskrifter. Här hittar du kontaktuppgifter till de skolor som Nacka kommun samarbetar med.

Betygsutskrifter av Nacka kommun

Kontakta Nacka kommun om du tillhör någon av följande målgrupper:

  1. Du har studerat vid flera skolor via vuxenutbildningen i Nacka kommun och vill ha alla dina betyg på en och samma betygsutskrift hjälper kommunen dig med det.
  2. Du har studerat och fått betyg innan 2016 ska du kontakta Nacka kommun för betygsutskrift.
  3. Tänk på att höra av dig i god tid innan du behöver betygsutskrifterna.

Du når Nacka kommun på telefonnummer 08- 718 80 00, måndagar till torsdagar klockan 07.30-17.00 eller fredagar klockan 07.30 och 16.30.

Du kan välja mellan att få din betygsutskrift postad till din folkbokföringsadress eller hämta betyget i receptionen i Nacka stadshus. Kom ihåg att ta med din ID-handling.

Slutbetyg/gymnasieexamen

Om du är folkbokförd i Nacka, har ett samlat betygsdokument eller utdrag ur betygskatalogen och läser/ska läsa på vuxenutbildningen i Nacka kan du kontakta våra karriärvägledare som hjälper dig med sammanställning och/eller planering av ditt slutbetyg/gymnasieexamen.

För att beställa slutbetyg/gymnasieexamen kontaktar du Nacka kommuns vuxenutbildning via e-post vuxenutbildningen@nacka.se. För att vi ska kunna sammanställa ditt slutbetyg/gymnasieexamen behöver du ladda upp dina vidimerade betyg från dina tidigare utbildningar på din sida i Nacka24.

Att en kopia är vidimerad innebär att någon skrivit sin namnteckning, namnförtydligande och telefonnummer på handlingen och på så sätt intygar att kopian stämmer med originalet. Du kan be någon du känner eller en myndighetsperson vidimera dina dokument.

Viktiga datum för dig som ska söka högskola start höstterminen 2021

15 april

Sista anmälningsdag till högskola och universitet på antagningen.se.

24 maj

Sista dagen att anmäla till Nacka vuxenutbildning att du vill ha gymnasieexamen/slutbetyg för ansökan till universitet och högskola höstterminen 2021.

Vid ansökan om gymnasieexamen/slutbetyg efter 24 maj 2021 handläggs ansökningarna i turordning och i mån av tid. Vi kan därför inte garantera att din/ditt gymnasieexamen/slutbetyg kommer att kunna utfärdas till ett visst datum. Beräknad handläggningstid är cirka tre veckor.

31 maj

Betyg som ska ingå måste vara registrerade i Nackas system. Prata med din skola redan vid kursstart angående detta.

5 juli (framflyttat från 21 juni)

Sista kompletteringsdag till Antagningen för ansökan till universitet och högskola till höstterminen 2021.

Har du sökt högskola/universitet eller yrkeshögskola?

Sedan 2018 rapporterar Nacka vuxenutbildning betyg elektroniskt till antagning.se.

Har du fått betyg för studier genom Nacka vuxenutbildning innan 2018 måste du själv ladda upp betyg hos antagning.se. Se ovan information gällande datum för sista kompletteringsdag. Har du inte gjort någon anmälan hos antagning.se kan du heller inte se dina senaste resultat under Mina meriter.

Söker du till yrkeshögskolan behöver du själv skicka in eller bifoga dina betyg i ansökan till den skola du söker till eftersom det inte finns någon databas för yrkeshögskolan. Läs mer på Yrkeshögskolans webbsida.

Sidan uppdaterades: