Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Många fick Inspiration till motion med We+

Stavsborgsskolan, Stadshuset 3 och Björknäs Eklunda förskola motionerade flest gånger under friskvårdssatsningen We+ Inspiration till motion. Den bästa individuella prestationen åstadkom en medarbetare från Gläntans förskola med 3 442 minuters träning.

För er som inte var med kommer här en kort förklaring: I början av maj kunde alla som ville anmäla sig till friskvårdssatsningen We+. Efter anmälan delades man in i olika grupper och laddade hem en app. Den 7 maj gick startskottet och så fort man ansträngt sig, det vill säga fått förhöjd puls under minst 30 minuter, registrerade man vad man gjort och hur länge i appen. Det gick även att publicera bilder och ge peppande kommentarer till de andra i den egna gruppen. Den 4 juni summerades resultatet.

Jättepositivt resultat
Innan satsningen drog igång motionerade de medverkande tre gånger i veckan. Under månaden ökade deras motionsnivå i genomsnitt med 35 procent, till fyra gånger i veckan. Deltagarna motionerade 272 minuter per vecka i snitt, vilket är mycket bra jämfört med WHO:s rekommendationer på 150 min. 80 procent motionerade två pass i veckan eller mer. 16 procent angav att de motionerade ett pass i veckan eller mindre innan We+ startade. Bara sju procent av dem låg kvar på samma nivå under perioden vilket betyder att även många ovana motionärer ökade sina prestationer.

Ny omgång i höst
Att satsningen var populär framgår också av de mer än 9 300 likes, kommentarer, foton och videor som deltagarna publicerade. I september kommer en ny omgång att köras. Så håll utkik efter mer information på nacka.se.

Sidan uppdaterades: