Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Hej!

Lena_Dahlstedt_02.jpgSom ni alla vet så har läget när det gäller antal smittade och sjuka i corona/covid-19 förvärrats under veckan och vi står inför en mycket utmanande tid. Det vi alla kan, och måste, göra nu är att bidra till minskad smittspridning genom att stanna hemma från jobbet vid minsta symtom, vara extra noggrann med handhygienen och hålla rejält avstånd till varandra. Tänk också på att undvika folksamlingar och, om möjligt, kollektivtrafiken i rusningstid. Det är också viktigt att vi hjälper och påminner våra vänner och släktningar över 70 år att undvika situationer som medför ökad risk för smitta, som t ex att handla i butiker och apotek. I dagarna startar Nacka kommun ett samarbete med frivilligorganisationer för att hjälpa våra äldre Nackabor med handling och liknande. Arbetet leds av Röda korset och presenteras inom kort på bland annat nacka.se, då får alla som vill chans att bidra.

I Nacka kommun har vi som inriktning att hålla våra verksamheter öppna. Vi ställer inte in, vi ställer om, och anpassar våra aktiviteter och verksamheter efter rådande riktlinjer. I skolorna pågår verksamheten som vanligt, fast på ett annat sätt. Pedagoger och skolpersonal gör ett fantastiskt jobb i att möta och stötta barn och elever och i gymnasieskolorna skapar man dagligen nya samarbets- och undervisningsformer på digitala plattformar. Också i äldreomsorgen gör man ett enormt arbete med att ta hand om våra äldre och mest sårbara Nackabor, jag hör om imponerande arbetsinsatser varje dag. Vi har verkligen riktigt bra medarbetare i kommunen, det är jag stolt över. Det är också positivt att så många kvalificerade personer anmält sitt intresse för att komma och jobba med oss inom vård och omsorg.

Jag vill påminna om att det i så här tuffa tider är extra viktigt att ta hand om sig själv, att vila, vara ute i naturen, försöka hinna med att motionera. Behöver man någon att prata med har vi personalstödet, som man kan ringa när som helst på dygnet. De nås på nummer 0200-21 63 00, här finns mer information om personalstödet.

Krisledningen arbetar intensivt med att säkerställa bemanning i alla verksamheter på kort och lång sikt och, inte minst viktigt, att vi har skyddsutrustning till våra medarbetare omsorgen. Vi dammsuger marknaden och köper löpande in det material som krävs. Vi får också hjälp av Nackaföretag och andra enskilda initiativ med att ta fram visir/stänkskydd och liknande. Vi gör också vårt bästa för att nå alla Nackabor med information om att skydda sig själv och andra från smitta. Här kan du läsa vår samlade information om coronaviruset och här på 1177.se hittar du information på olika språk. Tillsammans kan vi bidra till minskad smittspridning – alla kan göra skillnad!

Jag vill önska alla proffsiga medarbetare en fin helg, oavsett om man är i tjänst eller är ledig.

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör Nacka kommun, Stadsledningskontoret

Sidan uppdaterades: