Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 25 maj 2020

Kommunstyrelsemöte i dag, uppdatering om coronaviruset, snabbundersökning bland medarbetarna och inbjudan till konstvisning med buss.

Kommunstyrelse

I dag kl 15.00 är det dags för kommunstyrelsemöte med 29 ärenden på agendan. Här finns kallelsen till kommunstyrelsemötet

Coronapandemin: Positiv utveckling

Lena Dahlstedt inledde med att informera om positiva siffror från regionen om läget i coronapandemin; antalet smittade och vårdade på sjukhus minskar och under söndagen uppges ingen ha avlidit av viruset i Stockholmsregionen.

Samtidigt är det vackert vårväder och många som är ute, med risk för trängsel på populära platser. Många uteserveringar är fullsatta. Det är viktigt att fortsätta hålla avståndet, även utomhus! Och fortsätt tvätta händerna. Mer information och aktuella råd från folkjhälsomyndigheten finns här

En samlad lägesbild av krisledningsarbetet ska ges på torsdag och kommer att kunna presenteras nästa vecka. I regionens krisledningsgrupp är framför allt följande frågor aktuella: testning, hemtjänsten i skärgårdskommunerna och skärgårdstrafiken.

Pulsmätning bland medarbetarna

Personaldirektör Elisabeth Carle berättade om en snabbundersökning - en så kallad pulsmätning - som kommer per epost till alla kommunens medarbetare på tosrdag den 28 maj och som ska besvaras inom en vecka. Frågorna har tagits fram tillsammans med undersökningsföretaget Sondera. Det blir fem frågor som tidigare förekommit i medarbetarundersökningen, samt två nya som handlar om arbetssituationen under coronapandemin. Alla anställda uppmanas att ta sig tid att svara.

Inbjudan till VIP-busstur med konstguidning

Stadskreatör Fredrika Friberg bjuder in till en exklusiv konstvisning med buss för sex personer åt gången, så alla verk från Waal Street Nacka komemr att visas, med Fredrika själv som ciceron. Två bussturer kommer att genomföras:

Fredag 29 maj kl 14 - 17

Lördag 30 maj kl 13 - 16

Anmälan per mail direkt till Fredrika Friberg Först till kvarn får åka med.

Ledningsgruppsmöte 25 maj

Kommunens ledningsgruppsmöte handlar i dag främst om dessa frågor: Ramärendet, som ska vara klart för utskick senast nästa vecka, sommarplanering med flera ktiviteter för Nackabor som är hemma under sommaren, eventuell testning av kommunens medarbetare samt en revidering av reglementet för internkontroll.

Se en inspelad version av mötet

Här kan mötet ses via Teams

Sidan uppdaterades: